Ειδήσεις

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης


Μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά, με τον οποίο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας προχωρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Είναι βέβαιο ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση  πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ . Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Το ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για αυτό το σκοπό σε όλη τη χώρα μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, μέρα που συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδειο στην ολομέλεια της Βουλής με συνοπτικές διαδικασίες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 41 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων