Ειδήσεις

Παρέμβαση Κέλλα στη ΔΕΗ για τη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου


Την εξεύρεση λύσης και τη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου για αρδευτική χρήση, για χιλιάδες αγρότες του ν. Λάρισας, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλλας, από τον αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Καρακούση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας παραγωγών του νομού, που κινδυνεύουν να χάσουν το ευεργέτημα του αγροτικού τιμολογίου, οι οποίοι κλήθηκαν, βάσει της ΚΥΑ (ΥΠΕΝ / ΥΠΡΓ / 14-04-24 / 06-03-17 – ΦΕΚ τΒ / 814 / 14-03-17) να καταθέσουν στη ΔΕΗ, με τελευταία προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου του 2021, ως δικαιολογητικά:

  1. Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο 1) με τον αριθμό άδειας χρήσης ύδατος και την ημερομηνία λήξης της ή
  2. Βεβαίωση της Υδροοικονομίας για την έκδοση Άδειας Χρήσης Ύδατος.

Σημειώνεται, πως η Επιχείρηση, πέραν των παραπάνω, στις 9/8/21, έστειλε επιστολή σε όσους αγρότες δεν προσκόμισαν το Δελτίο Νο 1, να καταθέσουν πρόσφατη Δήλωσης Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30/9/21, προκειμένου να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο.

Ο κ. Κέλλας, εξήγησε στον αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, πως, από τους 6000 αγρότες του νομού, που κατέθεσανβεβαίωση από το Τμήμα Υδροοικονομίας (και όχι Δελτίο Νο 1), οι 1500 – 2000 έχουν μισθωμένα χωράφια.

Όπως γίνεται κατανοητό, από την εφαρμογή της ΚΥΑ, θα προκύψει δυσλειτουργία για τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, από τον μεγάλο όγκο εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν με απώλεια του αγροτικού τιμολογίου.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επεσήμανε, μάλιστα, πως “στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που οι αγρότες μας έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα και είναι στην κρίσιμη φάση της συγκομιδής πολλών προϊόντων, οφείλουμε να τους διευκολύνουμε στη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου”.

Ο κ. Καρακούσης κατανόησε το πρόβλημα που έχει προκύψει, σημειώνοντας πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της ΔΕΗ, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Λίγη ντροπή κύριε Μητσοτάκη