Ειδήσεις

ΕΚΛ: Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και ενίσχυση του ΕΣΥ


Η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Τα συνδικάτα από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

H αλήθεια είναι ότι καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία  ουσιαστική προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά ,να ξεπεραστούν δισταγμοί . Απεναντίας κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή «επιχειρήματα» κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως «έγκριτοι επιστήμονες» για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές.

Στόχος της είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ,για την ανύπαρκτη ΠΦΥ, το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.

Αντί  η κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα αυτά, αξιοποιεί την πανδημία για επιταχύνει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ξεπερνώντας κάθε πρόκληση ανακοινώνει το νέο ΕΣΥ με νέες συγχωνεύσεις –κλείσιμο νοσοκομείων όπως το ΓΝ Λάρισας. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται αναστολές κι απολύσεις για τους υγειονομικούς ανοίγει ακόμη περισσότερο την πόρτα των νοσοκομείων για τους ιδιώτες όπως ανακοίνωσε  και επιβεβαιώνει πχ το σχέδιο της 5ης ΥΠΕ . Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας πάει χέρι-χέρι με την εμπορευματοποίηση της υγείας. Δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματιών της υγείας που ζητάνε μάλιστα κι αύξηση της ταρίφας που θα χρεώνουν για τα διαγνωστικά τέστ που η κυβέρνηση θέλει να επωμίζονται οι εργαζόμενοι, οι υγιεινομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές.

Γι΄αυτό και κουβέντα δεν βρήκε να πεί για όλα αυτά στα πρόσφατα νέα μέτρα που εξήγγειλε για την πανδημία κουνώντας για άλλη μια φορά το δάχτυλο στον λαό μας, πετώντας από πάνω της μπαλάκι της ευθύνης που αποκλειστικά έχει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με το νόμο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Δε θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των συναδέλφων υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε :

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εξασφάλιση στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.
  • Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.
  • Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
  • Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας .
  • Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους-ανεμβολίαστους.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων , πανεπιστημίων και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους χώρους δουλειάς με άμεση ενίσχυση τους από προσωπικό και εξοπλισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Λύκειο Συκουρίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών