Ειδήσεις

Κέλλας: Κανένα θέμα επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο


Την διαβεβαίωση  του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, ότι δεν υφίσταται ζήτημα επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο, επανέλαβε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας από την ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Λάρισας, στη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, επεσήμανε:

«Η όλη συζήτηση προκλήθηκε από έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας, που διακινήθηκε από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).Από την πρώτη στιγμή που έλαβα γνώση του θέματος, επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο».

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ υπογράμμισε,στη συνέχεια, πως “η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος συζητούν για την ανάπτυξη του Ολύμπουκαι, μάλιστα, για πρώτη φορά, προχωρούμε στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που ορίζει τις χρήσεις γης, καθώς και την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης, του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου, σε χερσαία και υδάτινα τμήματα της περιοχής του εμβληματικού βουνού”.

«Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, θα ακολουθήσουν διεργασίες με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για την αξιοποίηση του Ολύμπου, ώστε το παγκοσμίως γνωστό βουνό των Θεών, να λάβει την αναγνωσιμότητα που του αξίζει και το brandname“Όλυμπος” να δώσει υπεραξία στη χώρα μας στις διεθνείς αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Προηγούμενο άρθρο 50 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών