Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Κάηκε το Κράτος με 3 μποφόρ


Στο Μάτι, ο Μητσοτάκης μας έλεγε ότι θα σβήνει τις φωτιές σε 20 λεπτά, τώρα μας έκαψε. Έκαψε όλη τη χώρα σε 20 λεπτά με ανέμους 3 μποφόρ και όχι 8-9 που φυσούσαν στο Μάτι.

Μας είπε πως «δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, δόξα τω θεώ». Όλοι είμαστε ευγνώμονες στον Θεό γι’ αυτό. Αλλά μήπως θα πρέπει να θρηνούμε και για τα δάση, τα ζώα που κάηκαν μέσα σ’ αυτά, τις περιουσίες των ανθρώπων που χάθηκαν; Και το περιβάλλον; Τι γίνεται μ’ αυτό; Σε λίγο όπως πάμε, στην Αττική αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, δεν θα έχουμε οξυγόνο να αναπνεύσουμε. Και ποιος θα τιμωρηθεί για το δηλητήριο που εισέπνευσαν οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονται αυτές τις μέρες;

Αυτό που συμβαίνει είναι εγκληματικό. Έγκλημα απέναντι στη ζωή τη δική μας αλλά και απέναντι στη ζωή των παιδιών και των εγγονιώνμας.

Κάνω έκκληση προς όλους τους υπεύθυνους της Περιφέρειάς μας, Περιφερειάρχη αλλά και Δημάρχους και Κοινοτάρχες, πάρτε έγκαιρα μέτρα προστασίας. Ας καθαριστούν άμεσα τα δάση και οι δημόσιοι χώροι από τα ξερά χόρτα και  πλαστικά σκουπίδια. Είναι εκρηκτικό μίγμα για πυρκαγιά. Κι εμείς οι πολίτες ας λάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ας καθαρίσουμε τις ιδιοκτησίες μας και ας είμαστε σε επιφυλακή.

Δυστυχώς, στα χωριά μας υπάρχουν πάρα πολλές κοινοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις γεμάτες ξερόχορτα.

Αν το επιτελικό κράτος είναι ανίκανο να μας προστατεύσει, τουλάχιστον ας  προστατεύσουμε εμείς τις ζωές μας με κάθε μέσο.

Προηγούμενο άρθρο 58 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Στο θέατρο Αιγάνης ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης