Ειδήσεις

Κέλλας: Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Ιατρείο Σωτηρίτσας


Διαβεβαίωση για τη σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγιάς, έλαβε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη, κατά τη συνάντησή τους, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου, στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον κ. Κουτσουμπέλη πως η ενίσχυση της παρουσίας του ΕΚΑΒ στην Αγιά συνιστά αδήριτη ανάγκη. Ειδικότερα, εξήγησε ότι, με την ένταξη των Δήμων Ευρυμενών, Μελιβοίας και Λακέρειας, ενσωματώθηκαν στον διευρυμένο Δήμο Αγιάς, τόσο η παράλια έκταση των 50 χλμ., την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές, όσο και ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ιδιαίτερα, δε, υπογράμμισε ότι,κατά τη θερινή περίοδο,τα ατυχήματα στα παράλια αυξάνονται.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ χαρακτήρισε το αίτημα ως απολύτως εύλογο και, σε άμεση συνεννόηση με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Κώστα Σκαμνά, αποφάσισαν ότι, από την ερχόμενη Παρασκευή και για όλα τατριήμερα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) του καλοκαιριού, η περιοχή θα καλύπτεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που θα σταθμεύει στο Περιφερειακό Ιατρείο Σωτηρίτσας.

Ο κ. Κέλλας επισήμανε, ακόμη, πως η πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων κοινοτήτων σε δομές υγείας πρέπει να καταστεί αμεσότερη, ζητώντας από την ηγεσία του ΕΚΑΒ να στελεχώσει την τοπική δομή υγείας με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να εξασφαλισθούν οι 11 θέσεις, που είναι απαραίτητες για τη σύσταση του Τομέα.

Ο κ. Κουτσουμπέλης ανταποκρίθηκε θετικά αναφέροντας πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν 5 θέσεις διασωστών για την Αγιά, ώστε να συμπληρωθούν οι 11 θέσεις και να δημιουργηθεί ο Τομέας ΕΚΑΒ Αγιάς.

Χρήστος Κέλλας

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για τη συνεργασία και, αποχωρώντας, δήλωσε:

«Το αίτημα των πολιτών της Αγιάς, για συνεχή παρουσία του ΕΚΑΒ στα παράλια του Δήμου και προγραμματισμό σύστασης Τομέα στην περιοχή, δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στον πληθυσμό των τουριστικών περιοχών.

Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, που κατανόησε πλήρως τις ανάγκες της Αγιάς για αμεσότερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών της, αποφασίζοντας τη στάθμευση ασθενοφόρου στα παράλια και προγραμματίζοντας τις απαραίτητες προσλήψεις για τη σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ Αγιάς.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και προσωπικό μου στοίχημα για τον Νομό Λάρισας».

 

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Εκ παραδρομής ανεμελιά στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού
Επόμενο άρθρο Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα διαρκείας