Ειδήσεις

Καραμανλής σε Κέλλα: Χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας για τα Φάρσαλα


Το Φράγμα της Σκοπιάς Φαρσάλων θα περάσει από τη διυπουργική επιτροπή το Φθινόπωρο, ενώ οι αυτοδιοικητικές αρχές μπορούν να αποστείλουν τεχνικά δελτία προςτο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να δρομολογηθούν έργα αγροτικής οδοποιίας.

Τα παραπάνω απάντησε στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε συνεδρίαση με θέμα την πορεία των έργων αποκατάστασης των υποδομών, που καταστράφηκαν από τον κυκλώνα «Ιανό» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Καραμανλή για την άμεση ανταπόκριση τόσο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού» όσο και των μεγάλων σεισμών που έπληξαν τον Νομό μας, ζητώντας τη συμπερίληψη έργων οδοποιίας στον προγραμματισμό αποκατάστασης καθώς και την υλοποίηση του έργου στη Σκοπιά.

Αναλυτικά, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά την πορεία αποκατάστασης των υποδομών, που επλήγησαν απ’ τον Ιανό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα χάρη σε εσάς, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή Φαρσάλων. Έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομική δραστηριότητα και τη συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής έχουν χρηματοδοτηθεί συνολικά με 11.030.000 ευρώ. Πρόκειται, για αποκαταστάσεις οδοστρώματος και ερεισμάτων, τάφρων, των φραγμάτων του Ενιπέα και του γηπέδου Φαρσάλων. Είναι εξαιρετικά σημαντικές υποδομές και εκτιμώ ότι με τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, θα έχουμε άμεση αποκατάσταση.

Ωστόσο, κύριε Υπουργέ, έχουμε κι άλλες ανάγκες. Πρόκειται για έργα, που, πέρα από την αποκατάσταση της κοινωνικοοικονομικής ζωής, θα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της Επαρχίας Φαρσάλων. Αναφέρομαι στην Εθνική ΟδόΦαρσάλων – Βόλου, στους δρόμους Φάρσαλα – Αχίλλειο – Δίλοφος – Ναρθάκι, Δέντρα – Ναρθάκι – Αγ. Αντώνιος – Δεντροχώρι – Σκοπιά – Πλάτανος, Υπέρεια – Λόφος – Ευύδριο, Λόφος – Πολυνέρι – Σταυρός, Σταυρός – Φάρσαλα, Κρήνη – Ευύδριο και στο οδικό δίκτυοΒαμβακού – Ρήγαιο – Ασπρόγεια. Το κόστος όλων ανέρχεται σε 19.200.000 ευρώ και, επειδή προέρχεστε και εσείς από αγροτικό νομό, αντιλαμβάνεστε ότι η ανάγκη αποκατάστασης εν προκειμένω δεν είναι συμπληρωματική των έργων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, αλλά επιτακτική.

Πέραν των επισκευών σε τάφρους, ρέματα και γέφυρες, το μεγάλο έργο, του Φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων, παραμένει στην κορυφή. Ένα έργο αρδευτικό, υδρευτικό, περιβαλλοντικό,που θα προστατεύσει την περιοχή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενόψει κλιματικής αλλαγής και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την ξηρασία και την ερημοποίηση στην περιοχή. Όλες οι υποδομές, που αφορούν τη συγκράτηση των υδατικών πόρων, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για το μέλλον των παιδιών μας».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η Ευρώπη να αναδείξει την χριστιανική της ταυτότητα