Ειδήσεις

Κέλλας: Μια γροθιά, απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας


«Στεκόμαστε ως μία γροθιά απέναντι στις προκλήσεις και τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας για τη διχοτόμηση του Νησιού και τη νομιμοποίηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εις βάρος των αδελφών μας. Το τουρκικό κράτος οφείλει να αποδεχθεί την ιστορική πραγματικότητα, προκειμένου να μην ζήσουμε ποτέ ξανά ανάλογες στιγμές και να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη λύση».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας Χρ. Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Τιμής και Μνήμης των συμπατριωτών μας, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της ελευθερίας της Κύπρου μας, προσθέτοντας:

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν ξεχνούμε τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που διαπράχθηκαν εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 15 και στις 20 Ιουλίου 1974 και είχαν ως αποτέλεσμα την κατοχή του βόρειου τμήματος του Νησιού και τη διαμόρφωση του ψευδοκράτους. 47 χρόνια μετά, Κύπριοι και Ελλαδίτες, ενωμένοι, αποτίουμε φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των πεσόντων ηρώων μας και προσευχόμαστε για τους αγνοούμενους και τη δικαίωση των οικογενειών τους. Στηρίζουμε την προοπτική μιας διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας υπό την προϋπόθεση της αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία στέκονταν, στέκονται και θα στέκονται μαζί, ως μία ενότητα, τόσο στον πυρήνα της Ενωμένης και Ευρώπης, όσο και στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, προασπίζοντας το διεθνές δίκαιο, τη δημοκρατία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη διαπεριφέρεια».

 

Προηγούμενο άρθρο 2 κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών