Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν συνολικά -15- περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από σταθμευμένα Ι.Χ. επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθη χθες (15-07-2021) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της απάτης με υπολογιστή και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, προχθές (14-07-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, ο δράστης, θραύοντας το φινιστρίνι παραθύρου πόρτας, διέρρηξε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα και διάφορες τραπεζικές κάρτες. Στη συνέχεια, ο δράστης, χρησιμοποιώντας μία από τις αφαιρεθείσες κάρτες, αγόρασε από -3- περίπτερα της πόλης, πραγματοποιώντας -5- ανέπαφες συναλλαγές, διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας -132,6- ευρώ, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει μία ακόμη συναλλαγή.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 13-06-2021 έως προχθές (14-07-2021), ο συλληφθείς ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, διέπραξε επιπλέον -14- περιπτώσεις κλοπής, -8- τετελεσμένες και -6- απόπειρες, από Ι.Χ. επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, θραύοντας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τα φινιστρίνια των παραθύρων των πορτών και αφαιρώντας συνολικά:

  • διάφορα εργαλεία,
  • τραπεζικές κάρτες,
  • -1- φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή,
  • -3- ζευγάρια γυαλιών ηλίου,
  • -10- πακέτα τσιγάρων και
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των -42- ευρώ.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, επιβιβαζόμενος σε ποδήλατο που κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γαντιών εργασίας, ένα κατσαβίδι και ένας φακός.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη Λ. Μπακούρα: Πρόσβαση στο φυσικό αέριο ακόμα και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές
Επόμενο άρθρο 76 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα