Ειδήσεις

Έργα οδικής ασφάλειας στο δίκτυο Μακρυχώρι -Ευαγγελισμός και Μακρυχώρι – Γόννοι


Έργα οδικής ασφάλειας  σε συνολικό μήκος  13,5 χιλιομέτρων  στις επαρχιακές οδούς Μακρυχώρι – Ευαγγελισμός και Μακρυχώρι – Γόννοι του Δήμου Τεμπών  δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 465.700 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα οδικά δίκτυα στη χώρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά».

Σημεία παρέμβασης

Στην επαρχιακή οδό   Μακρυχώρι  -Ευαγγελισμός, στο τμήμα από το  Συκούριο έως τον Ευαγγελισμό  προβλέπεται  καθαρισμός τριγωνικής τάφρου, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης,  εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις και καθιζήσεις,  αποκατάσταση,  βελτίωση και συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης  και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Στην επαρχιακή οδό Μακρυχώρι- Γόννοι, στο τμήμα από τη  γέφυρα του Πηνειού ποταμού έως τους Γόννους προβλέπεται  καθαρισμός τριγωνικής τάφρου, εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις  και  καθιζήσεις, εργασίες   αποκατάστασης,  βελτίωσης και  συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης  και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Φωτεινός οδοδείκτης οι αξίες που υπηρέτησε ο Τάσος Νεράντζης
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Νέας Σμύρνης