Ειδήσεις

Κέλλας: Οικονομικά κίνητρα σε όλους τους ιατρούς του ΕΣΥ


«Μία επιτακτική ανάγκη του δικαστικού κόσμου γίνεται πράξη!Επιτέλους, μετά από 5 χρόνια απραξίας, η ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας και Καρδίτσας βρίσκεται στο τελικό στάδιο.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προσθέτοντας:

«Χάρη στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, υπάρχει στρατηγική στόχευση. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση των δύο έργων».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενοςστο τμήμα του νομοσχεδίου, που αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησηςτης τρομοκρατίαςυπενθύμισε πωςήταν μία από τις προτάσεις, που είχε θέσει ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, σε σχέση με την ενίσχυση της κρατικής ασφάλειας, όπως και την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης μέσω του διαδικτύου, που επίσης νομοθετήθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης το 2019.

400 ευρώ επίδομα στους αναισθησιολόγους, ακολουθούν κι άλλες ειδικότητες

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας εστίασε την ομιλία του στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την παροχή οικονομικών κινήτρων σε αναισθησιολόγους του ΕΣΥ, σημειώνοντας:

«Επιχειρείται να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως αναισθησιολόγος γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του ΕΣΥ. Η ειδικότητά μας είναι δύσκολη και δεν προτιμάταιαπό τους πτυχιούχουςιατρούς, αφούπεριέχει υψηλό ρίσκο σε διαρκή βάση καιοι απολαβές στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλότερες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ειδικευόμενων να είναι πολύ περιορισμένος.

Με την τροπολογία χορηγείται μηνιαίο, αφορολόγητο και ακατάσχετο επίδομα 400 ευρώ σε όλους τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ (Διευθυντές και Επιμελητές Α και Β) και 250 ευρώ στους ειδικευόμενους. Το ίδιο θα πρέπει να προβλεφθεί και για τους πανεπιστημιακούς αναισθησιολόγους. Επίσης, παρέχεται ένα επιπλέον ημερομίσθιο για κάθε ημέρα απασχόλησηςστους αναισθησιολόγους, που μετακινούνται σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης υγειονομικής περιφέρειας, για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών».

Ο Λαρισαίος ιατρός επισήμανε ακόμη πως ριζική λύση για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων, αρχής γενομένης από τις ΜΕΘ, ενώ έφερε ως παράδειγμα την τελευταία προκήρυξη της 4ης ΥΠΕ, όπου, από τις 18 θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν, οι 15 ήταν άγονες χωρίς κανέναν υποψήφιο. Επίσης, υπογράμμισε πως έχουν προκηρυχθεί την τελευταία διετία 2500 θέσεις ιατρών και τις επόμενες μέρεςπροκηρύσσονται επιπλέον 500 θέσεις με έμφαση στις θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών, ώστε αυτοί να μονιμοποιηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει προκήρυξη 4000 θέσεων νοσηλευτών (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) καθώς και προκήρυξη 900 θέσεων λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και κατηγοριών, λαμβάνοντας υπόψη την εργασιακή εμπειρία το διάστημα της πανδημίας.

Και εμβολιασμός κατ’ οίκον

Ο αν. Γραμματέας αναφέρθηκε, τέλος, στη δυνατότητα εμβολιασμού του πληθυσμού κατ’ οίκον, με την έκδοση της αντίστοιχης απόφασης του αν. Υπουργού Υγείας, που ενέταξε τους ιδιώτες ιατρούς στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ενώ κάλεσεπολιτικά κόμματα, αυτοδιοικητικές αρχές, την Εκκλησία, την Κοινωνία των Πολιτών και την επιχειρηματική κοινότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο To μοναδικό MIGATO Outlet Store της Θεσσαλίας ήρθε στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 700.000 ευρώ σε 8 λεκάνες απορροής στην Π.Ε. Λάρισας