Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας με τη Λίνα Μενδώνη σε σεισμόπληκτες περιοχές


Το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Μπεζεστένι και μνημεία του Νομού που επλήγησαν από τους σεισμούς, επισκέφτηκαν ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός, συνοδευόμενη από τον κ. Κέλλα, ξεναγήθηκεστο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας από τη Διευθύντρια του Μουσείου, Φανή Καλοκαιρινού, και τα μέλη του ΔΣ, Εύη Παπαχατζοπούλου και Βάσω Παρίση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κ. Μενδώνηχαρακτήρισε το Λαογραφικό ως «ίσως το ωραίοτερο μουσείο στο είδος του στην Ελλάδα», ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε και το Διαχρονικό Μουσείο, όπου εγκαινίασε την έκθεση «Επιστροφή των Μουσών».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά την περιήγηση της Υπουργού στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο τόσο της πόλης όσο και του Νομού Λάρισας συνολικά, εστιάζονταςστην ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μπεζεστένι, στον Λόφο του Φρουρίου.

Η κ. Μενδώνη ανέφερε πως οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου υλοποιούνται με σταθερά βήματα, χάρη στο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και στη διασφάλιση της χρηματοδότησής τουςσε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναφορικά, δε, με τις εργασίες στο Μπεζεστένι, δήλωσε την ικανοποίηση της για την πρόοδο των εργασιών αναστήλωσης και επανάχρησής του.

Ο κ. Κέλλας συνόδευσε την κ. Μενδώνηκαι στην περιοδεία τηςσε σεισμόπληκτα μνημεία του Νομού, μεταξύ των οποίων οι εκκλησίεςτης Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Νικολάου των Βλάχων, στον Τύρναβο, επισημαίνοντας πως όλοι οι ιεροί ναοί, που υπέστησαν ζημιές, αφενός μεν συνιστούν ένα μοναδικό τμήμα της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας και καταδεικνύουν τη στρατηγική σημασία που είχε η περιοχή κατά τα βυζαντινά χρόνια, αφετέρου διασυνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του λαρισαϊκού λαού.

Η Υπουργός Πολιτισμού διαπίστωσε δια ζώσης την πρόοδο των επισκευών και δεσμεύτηκε από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω η πολιτισμική αξία της Λάρισας και να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξή της.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η κυβέρνησηστέκεται στο πλευρό των Λαρισαίων,επουλώνοντας τις “πληγές” που προκάλεσαν οι ισχυρότατοι σεισμοί, οι οποίοι έπληξαν με πρωτοφανή σφοδρότητα τον τόπο μας.

Μετά την επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων και την αρωγή που παρασχέθηκε στους σεισμόπληκτους συμπατριώτες μας, προχωρούμε στην αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστησαν οι ναοί και τα μνημεία μας, διασώζοντας την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές της, δια των οποίων όχι μόνο προτεραιοποιήθηκαν οι απαραίτητες επισκευές στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο, αλλά δόθηκε νέα πνοή και ώθηση στις εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας και τουΜπεζεστενίου στον Λόφο του Φρουρίου.

Κάθε μέρα που περνά είναι καλύτερη για τον τόπο μας, που δοκιμάστηκε πρωτοφανώς την τελευταία χρονιά, αλλά απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως έχει κατοίκους με αστείρευτη ψυχική δύναμη και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο. Η Λάρισα είναι η “καρδιά” της χώρας και βρίσκεται στο επίκεντρο των κυβερνητικών δράσεων για την περιφέρεια».

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα οδικής ασφάλειας 4 εκατομμυρίων ευρώ σε περιοχές της Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά υπέρ της προσθήκης του ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή στον τίτλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας