Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην πόλη της Λάρισας


Εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση ατόμων, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που διέπραξαν συνολικά -26- περιπτώσεις κλοπής από οικίες της Λάρισας, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 26-09-2019 έως 01-02-2020, οι δράστες είχαν ενωθεί μεταξύ τους με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κατά τις απογευματινές έως πρώτες πρωινές ώρες μετέβαιναν με -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα κυρίως σε πολυκατοικίες της πόλης και διαρρήγνυαν διαμερίσματα ως επί το πλείστον του πρώτου ορόφου, στα μπαλκόνια των οποίων αναρριχούνταν από την πίσω πλευρά της οικοδομής, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν -26- περιπτώσεις κλοπής, -25- τετελεσμένες και -1- απόπειρα,ενώ οι δράστες αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των -46.900- ευρώ και -50- δολαρίων Η.Π.Α., συλλεκτικά χαρτονομίσματα και νομίσματα, -20 -χρυσές λίρες, καθώς και πλήθος κοσμημάτων.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων, το απόγευμα της 08-02-2020 στη Λάρισα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός από τους δράστες, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο και διέφυγε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς για τη συγκοινωνία, ενώ έκτοτε διακόπηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δύο από τους δράστες εμπλέκονται και στις -13- κλοπές από οικίες, -11- τετελεσμένες και -2- απόπειρες, στο κέντρο της Λάρισας και περιμετρικά αυτού, για τις οποίες είχε εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου προχθές (σχετ. το από 30-06-2021 Δελτίο Τύπου).

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών και λοιπών συνεργών τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Ορκωμοσία ιατρών κλάδου ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ισχυρή δικαιοσύνη αποτρεπτικός παράγων ολοκληρωτικών ιδεολογιών