Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο ηλεκτρολογικό δίκτυο για τις επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουλουρίου


O Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, αναφορικά με αιτήματα των επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κουλουρίου (Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης).  Συγκεκριμένα γίνεται εκτενής αναφορά για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες και ειδικότερα στις χαμηλές ταχύτητες του διαδικτύου αλλά και των συχνών διακοπών ρεύματος στο ηλεκτρολογικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ η ταχύτητα του διαδικτύου στην εν λόγω περιοχή όχι μόνο είναι χαμηλή αλλά παρουσιάζονται συχνές διακοπές.  Η μέγιστη ταχύτητα που παρατηρείται είναι 8-10 Mbps, γεγονός το οποίο επιβραδύνει αρκετά την επικοινωνία μέσω διαδικτύου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των  επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα δε, κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου αρκετές επιχειρήσεις λειτουργούσαν μέσω της τηλεργασίας, η εξ’ αποστάσεως σύνδεση ήταν ιδιαίτερα αργή δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία τους.

Επιπροσθέτως στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν περιστατικά – εντός δύο συνεχόμενων ημερών – διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και στη παραγωγή τους.

Ο ΣΘΕΒ ζητάει από όλους τους αρμόδιους φορείς συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και βιομηχανιών καθώς  ο δρόμος για τη μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι μακρύς και προϋποθέτει επενδύσεις σε τεχνολογία, αναβάθμιση δεξιοτήτων, δημιουργία νέων εθνικών υποδομών και κατάλληλο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον κ. Απόστολο Καλογιάννη, Δήμαρχο Λαρισαίων, στον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου ΟΤΕ, στον κ. Απόστολο Μπονώτη, Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας του ΟΤΕ καθώς και στον κ. Γεώργιο Αθανασιάδη, Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της ΔΕΔΔΗΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνονται οι μελέτες για τη βελτίωση της ε.ο. Λάρισας – Φαρσάλων