Ειδήσεις

Κέλλας: Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι στο χέρι μας


«Η ψυχολογία της κοινωνίας και της αγοράς βελτιώνονται διαρκώς, καθώς ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωρά με επιτυχία και η οικονομική δραστηριότητα αποκαθίσταται με ταχείς ρυθμούς. Η Ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ενισχύοντας το ΕΣΥ και μεριμνώντας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση τροποποίησης σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την παράταση ισχύος μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, προσθέτοντας:

«Η σύμβαση συνήφθη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” το 2018 για την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό,υπερψηφίζονται σήμερα πρόσθετα έργα από πλευράς του Ιδρύματος. Ενισχύεται το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής σε υποδομές, καλύπτονται ανάγκες στον τομέα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός του Νοσοκομείου Παίδων“Αγία Σοφία” για τη στέγαση και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία, προβλέπεται χρηματοδότηση μελέτης κατασκευής δύο νέων κτιρίων στο Αττικό Νοσοκομείο,ενώ ρυθμίζεται η κατανομή θέσεων των ειδικευόμενων νοσηλευτών καιη στελέχωση των δομών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέδειξε τομές του νομοσχεδίου, όπως η προσαύξηση του ορίου ηλικίας της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά 2 χρόνια, το πλαίσιο ίδρυσης φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από κοινωφελή ιδρύματα και τοηλεκτρονικόαρχείο παροχής υπηρεσιών υγείας που θα βοηθήσει στον καλύτερη άσκηση των αντίστοιχων δημόσιων πολιτικών.Εστίασε ακόμη στην παράταση ισχύοςέκτακτων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως οι δυνατότητες επίταξης χώρων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας έως τις 30/9/2021 και η παραμονήστην υπηρεσία ιατρών, που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος,έως τέλος του 2021.

Ο κ. Κέλλας υπογράμμισε την παρεχόμενη δυνατότηταστους ιατρούς, που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις σε Κέντρα Υγείας των ΥΠΕ, να εντάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ καθώς και τη ρύθμιση οφειλών από rebate και clawback των παρόχων υγείας σε έως120 δόσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε:

«Το νομοσχέδιο συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, στη διατήρηση του τείχους ανάσχεσης και αντιμετώπισης της πανδημίας και στην επίλυση λειτουργικών ζητημάτων τα οποία προέκυψαν από την υγειονομική κρίση.

Προσδοκούμε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν ξανά περιοριστικά μέτρα, ευελπιστώντας ότι όλοι οι πολίτες θα θωρακίσουν τη χώρα μας απέναντι στις μεταλλάξεις μεριμνώντας για την αυτοπροστασία τους μέσω του εμβολιασμού.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι στο χέρι όλων μας και συνιστά προϋπόθεση για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Αναγκαία η διαρκής επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή λόγω καύσωνα ο Δήμος Τεμπών