Ειδήσεις

Βαγενά: Δωροδοκία ο μόνος τρόπος που έχει η κυβέρνηση για να απευθυνθεί στους νέους


Η νεολαία είναι η κοινωνική εκείνη ομάδα που στοχοποιήθηκε ευθέως και συστηματικά από την Κυβέρνηση, από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι πρότινος, ως κύρια υπεύθυνη για τη διασπορά του ιού. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κουνήσει επανειλημμένα το δάχτυλο από το βήμα της Βουλής στους νέους, χαρακτηρίζοντάς τους ανέντιμους και ανεύθυνους επειδή διασκέδαζαν και κατηγορώντας τους ότι «υπονόμευσαν την υγεία των πολλών».

Αυτούς τους νέους έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός δήθεν να ευχαριστήσει για«την υπομονή και την επιμονή τους» και να τους κάνει, λέει, «ένα δώρο ευγνωμοσύνης»,επιβραβεύοντας όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολιασμού με μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα.  Αυτή η κίνηση, εκτός από προσβλητική, φτηνή και ενδεικτική της ηθικής που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και την παράταξή του, είναι παντελώς ανεύθυνη και, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας κ. Αθηνά Λινού,«ιατρικά επικίνδυνη».

Μάλιστα, η κ. Λινού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συμβουλεύτηκε την Επιτροπή των ειδικών, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο». «Είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα εντός 24 ωρών από αυτή», τόνισε η κ. Λινού και πως θα πρέπει «αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση».

Προκύπτει, επομένως, ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία και ότι προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις, καθώς παρά τον πακτωλό χρημάτων που σκόρπισε απλόχερα στα ΜΜΕ – υποτίθεται – για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού, αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει πλήρως τον τουρισμό με μόλις 30% του ελληνικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τη νέα απειλή της μετάλλαξης Δέλτα προ των πυλών και χωρίς κανένα δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους 18-25 ετών.

Οι νέοι 18-25 ετών είναι λογικό και αναμενόμενο να γυρνούν την πλάτη σε μία κυβέρνηση, που εδώ και έναν χρόνο όχι μόνο τους κατηγορεί και τους «φορτώνει» την ευθύνη για τη δική της κακοδιαχείριση της πανδημίας, αλλά και τους έχει πετσοκόψει τα όνειρα και τις προσδοκίες για το μέλλον τους με μία σειρά από νομοθετικά τερατουργήματα,όπως είναι ο αποκλεισμός 30.000 παιδιών από τα ΑΕΙ, η αστυνομία στα πανεπιστήμια, η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δεκάωρα χωρίς υπερωριακή αποζημίωση.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον προσβλητικό, μετά από όλα αυτά, οι νέοι να αντιμετωπίζονται σαν ένα κοπάδι από άβουλα πρόβατα, που θα «τσιμπήσουν»με το φτηνιάρικο δέλεαρ των 150 ευρώ για να κάνουν το εμβόλιο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καν προσπαθήσεινα απευθυνθεί στους νέους στοχευμένα και με επιχειρήματα για την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού, η οποία προφανώς και δεν μπορεί να κοστολογείται.Το κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο η θωράκισή μας, η δική μας και των γύρω μας.Αυτό πρέπει να είναι το επιχείρημα και όχι η επιβράβευση ή η τιμωρία. Είναι ζήτημα παιδείας, στο οποίο η Κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά τρομακτικά ανεπαρκής.

Προηγούμενο άρθρο Μαγευτικές βραδιές χάρισαν σε Βόλο και Σκιάθο οι Fortissimo με τη συναυλία τους στα πλαίσια του προγράμματος EUchanges Thessaly
Επόμενο άρθρο Εορτασμός Προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αποστόλου Παύλου