Ειδήσεις

Κέλλας: Ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών για τη νέα ΚΑΠ


«Η φιλοσοφία της νέας ΚΑΠ είναι μία πιο πράσινη Γεωργία, γι’ αυτό πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των παραγωγών, η οποία θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της.

Οφείλουμε να εξηγήσουμε στον Έλληνα αγρότη πώς θα αξιοποιήσει την ευφυή Γεωργία, πώς θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, πώς θα τυποποιήσει και θα προωθήσει στη διεθνή αγορά τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει, ώστε να καρπώνεται ο ίδιος την προστιθέμενη αξία.

Τούτο θα επιτευχθεί με την ενίσχυση συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως των Γεωργικών Συμβούλων, αλλά και συνεχή καμπάνια ενημέρωσης από το Υπουργείο».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής παρέμβασης στην εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ, που πραγματοποίησε το ΥΠΑΑΤ στη Λάρισα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ Χρήστος Κέλλας.

ΝΕΑ ΚΑΠ

Ο Λαρισαίος πολιτικός υποστήριξε την αλλαγή καθεστώτος των συνδεδεμένων ενισχύσεων, με στόχο τη στρατηγική στήριξη των καλλιεργειών, ώστε να μην υπονομεύεται η εμπορική αξία των προϊόντων, αλλά και να αποκατασταθούν αδικίες που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις δράσεις της νέας Περιόδου, ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι, για τα οικολογικά προγράμματα που προωθεί η νέα ΚΑΠ, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και με αυξημένο προϋπολογισμό ένα νέο πρόγραμμα δάσωσης γαιών.

Στήριξη της κτηνοτροφίας

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο μεγάλο κόστος παραγωγής για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η σημαντική αύξηση της τιμής του γάλακτος εξανεμίζεται από τη μεγάλη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών.

Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων, κυρίως στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως και την παραδειγματική τιμωρία των παραβατών, καθώς μόνο έτσι θα παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και θα αυξηθεί η ζήτηση και η τιμή στο ελληνικό γάλα.

Παγετός – κορονοενίσχυση

Ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε «επιβεβλημένη και αναγκαία την αναβάθμιση και στήριξη της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής», ζήτησε «να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων για τον παγετό» και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής ενισχύσεων στα προϊόντα που επλήγησαν από τον κορονοιό.

Τέλος, συνεχάρη το Παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδος και τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, για τις παρατηρήσεις – προτάσεις και την εν γένει συμβολή τους στην επεξεργασία της νέας ΚΑΠ.

Προηγούμενο άρθρο Και αυτή την εβδομάδα για έξυπνες αγορές πάμε Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ