Ειδήσεις

Κέλλας: Αλλάζουμε τον Ποινικό Κώδικα, αυστηροποιούμε ποινές


Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και την εκπομπή “Φωνή της Ελλάδας”, προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Θάνου Σιαφάκα, σχολίασε θέματα της επικαιρότητας ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αναμόρφωσης συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να υπάρξει αυστηροποίηση ποινών και να ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Η κυβέρνησή μας, όπως δήλωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, επεξεργάζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα, με αυστηροποίηση πλαισίου ποινών, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα “ευεργετήματα” του νόμου Παρασκευόπουλου και πρέπει να υπενθυμίσω πως, όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα των διατάξεών του, στον ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσαν για οπισθοδρομισμό. Η πραγματικότητα,όμως, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθώς αποφυλακίστηκαν κακοποιοί και επανέλαβαν με την ίδια άνεση, σκληρότατα εγκλήματα. Πρέπει να μπει ένα τέλος και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, εμφανίστηκε προβληματισμένος από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 60, εν αντιθέσει με τον εμβολιασμό στις νεαρές ηλικίες, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από τους μειωμένους αριθμούς κρουσμάτων – διασωληνωμένων – θανάτων, καθώς αυτοί οφείλονται, εκτός από την πορεία των εμβολιασμών και στις κλιματολογικές συνθήκες της εποχής.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, είναι όμως στο χέρι μας να την τελειώσουμε, αν εκμεταλλευτούμε την χρονική συγκυρία και χτίσουμε μέσα στο καλοκαίρι ένα ισχυρό τείχος ανοσίας», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος στη συνέχεια έδειξε να κατανοεί την σύγχυση που έχει προκληθεί στους πολίτες για τα εμβόλια, καλώντας τους, όμως, να εμβολιασθούν.

«Οι πολίτες πρέπει να κλείσουν τα αφτιά τους στις διάφορες γνώμες που εκφράζονται μέσα από τηλεοράσεις και διαδίκτυο και να αντιληφθούν ότι με τα εμβόλια, η προστασία που τους παρέχεται είναι επαρκής. Η χώρα μας έχει διαθέσιμα εμβόλια, τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή, ώστε να αποφύγουμε οριστικά ένα 4ο κύμα της πανδημίας και να βγούμε νικητές από τον εφιάλτη», δήλωσε ο κ. Κέλλας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στην οικονομία, σημείωσε:

«Η χώρα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας,προστάτεψε στον μέγιστο βαθμό επιχειρήσεις και εργαζόμενους και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, μεταφράζοντας όλους τους οικονομικούς δείκτες. Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα κι όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εμβληματική ευκαιρία για να ξαναμπεί η οικονομία σε τροχιά γρήγορης και δυναμικής ανάπτυξης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τονίζω σε όλους την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ώστε να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα. Υγιής κοινωνία σημαίνει και υγιής οικονομία».

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Απαραίτητο να μεριμνήσει η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση όσων ασθένησαν βαριά από κορονοϊό
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού ελέγχου των Φυλακών Λάρισας