Ειδήσεις

Αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών στις εκβολές του Πηνειού


Σε ένα χρήσιμο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών στις εκβολές του Πηνειού Ποταμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση του έργου « Διάνοιξη – προστασία εκβολών Πηνειού ποταμού (Παπαπούλι –Παλαιοποτάμου) έτους 2021. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης: «Με το έργα αυτά επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής των εκβολών του Πηνειού ποταμού και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές».

Το έργο αφορά την προστασία των οικισμών Μεσάγγαλα, Νέα Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό και Κουλούρα. Οι εργασίες αφορούν την διάνοιξη της κοίτης του Πηνειού όταν υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω βροχών και αντίστοιχα την προστασία της κοίτης όταν υπάρχει έντονος κυματισμός, έτσι ώστε να μην εισχωρεί το θαλασσινό νερό και δημιουργεί προβλήματα στη ροή του ποταμού.

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια Κώστα Αγοραστού στην Τυρναβίτισσα τενίστρια Μιχαέλα Λάκη
Επόμενο άρθρο Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης σε θυροφράγματα του Ενιπέα