Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής χόρτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας


Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με την κοπή χόρτων και τον καθαρισμό ερεισμάτων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, στην Π.Ε. Λάρισας. Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει εργασίες κοπής χόρτων και κλαδέματος δέντρων ύψους άνω των 4 μέτρων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Τύρναβου –Ελασσόνας  μέσω Δαμασίου, στο τμήμα από Μελούνα έως Ελασσόνας  και στην Επ. Οδό  Ελασσόνα – Δεσκάτη. Το προηγούμενο διάστημα στο νότιο τομέα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κοπής χόρτων στην περιοχή των Φαρσάλων και στην εθνική οδό Λάρισας- Βόλου. Τα δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Αποκαθιστούμε το πλάτος του οδοστρώματος, καθαρίζουμε ερείσματα και τάφρους,  διευκολύνουμε την ορατότητα διασφαλίζοντας την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα δύο έργα

Στο Βόρειο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας,  προβλέπονται εργασίες στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Τύρναβος -Ελασσόνα, στην Επ. Οδό Λάρισα – Ελασσόνα  έως τα όρια του νομού Λάρισας, στην Επ. Οδό  Ελασσόνα -Αγ. Δημήτριος, Ελασσόνα -Δεσκάτη, Δαμάσι – Κουτσόχερο, Κεφαλόβρυσο Βερδικούσια, Ροδιά Καρυά Γόννοι – Καλλιπεύκη, Τύρναβος, Αμπελώνα , καθώς και σε όποιο οδικό τμήμα απαιτηθεί να γίνει καθαρισμός πρανών, σε τμήμα του Δ. Τεμπών , Δ. Τυρνάβου και Δ. Ελασσόνας.

Στο Νότιο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας, προβλέπονται εργασίες στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Βόλου 0 Λάρισας ( έως τα όρια του νομού Λάρισας), στην Επ. Ο. Λάρισα- Αγιά – Αγιόκαμπος – Κόκκινο Νερό – Στόμιο -Ομόλιο, στον παραλιακό άξονα από το ύψος του Αγιοκάμπου μέχρι το Ρακοπόταμο, στο οδικό τμήμα Λάρισα – Φάρσαλα και στην Επ. Οδό Λάρισα- Καρδίτσα, καθώς και σε όποιο οδικό τμήμα απαιτηθεί να γίνει καθαρισμός πρανών, στο Δ. Τεμπών, Δ. Αγιάς, Δ. Κιλελέρ και Δ. Φαρσάλων. Τα ακριβή τμήματα των οδών στα οποία  πραγματοποιούνται οι  επεμβάσεις (καθαρισμός από αυτοφυή βλάστηση, κοπή χόρτων, κλάδεμα δένδρων – θάμνων καθώς και η διαμόρφωση τάφρου σε επιλεγμένα σημεία, κλπ) υποδεικνύονται από την Διεύθυνση  Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ενός ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πολύτιμοι και οι δυο (χωρισμένοι) γονείς για τα παιδιά!