Ειδήσεις

Μάξιμος: Δωρεάν ηλεκτρονικές συσκευές σε παιδιά τρίτεκνων οικογενειών


Να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών σε όλους τους μαθητές και φοιτητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με Αναφορά που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που διετέλεσε αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, με την Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα που διατύπωσε η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ). Σε σχετική επιστολή την οποία επισυνάπτει,τα μέλη της επισημαίνουν,μεταξύ άλλων,ότι «για να είναι ωφελούμενη μια τρίτεκνηοικογένεια πρέπει να έχει μέγιστο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 13.500 ευρώ». Όπως υποστηρίζουν «δεν είναι εύποροι όλοι όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα. Η αρχική ανακοίνωση σε εφαρμογή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ αναφέρονταν σε 325.000 οικογένειες και 560.000 νέους. Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 117.000 αιτήσεις που αφορούν 216.000, όπως ανακοινώθηκε, δηλαδή το 38% όσων μπορούν να ωφεληθούν».

Επιπλέον, ηΟΠΟΤΤΕ υπογραμμίζειότι «και τα 200 ευρώ δεν φτάνουν για αγορά ηλεκτρονικών μέσων», καθώς η οικονομική τους κατάσταση «είναι πολύ άσχημη». Γι’ αυτό και θεωρούν ότι είναι άδικο πολλές χιλιάδες παιδιών να αποκλειστούν αν δεν γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Καταλήγοντας, λοιπόν, ζητούν να υπάρξει μέριμνα «ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές και φοιτητές-μέλητρίτεκνωνοικογενειών».

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Διεθνής η κατακραυγή για το τσιμεντάρισμα της Ακρόπολης