Ειδήσεις

Κέλλας από την Αγιά: Γρήγορες προκαταβολές, αποζημιώσεις στο 100%


«Η κυβέρνηση, δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δεσμευθεί ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το τελευταίο ευρώ. Είναι ενημερωμένη για το μέγεθος της καταστροφής στην αγροτική παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό, ενώ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. για την εξεύρεση πόρων που θα κατευθυνθούν, τόσο προς την οικονομική στήριξη των παγετόπληκτων, όσο και προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.»

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας Χρ. Κέλλας, επισκεπτόμενος περιοχές της Αγιάς, οι οποίες επλήγησαν από τον παγετό της 9ης Απριλίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός άκουσε με προσοχή τον προβληματισμό των αγροτών για τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και το αίτημά τους για προκαταβολές εξπρές, όπως και για αποζημιώσεις στο 100%.

Ο κ. Κέλλας υπενθύμισε στους παραγωγούς τις σχετικές παρεμβάσεις του, τόσοστον Πρωθυπουργό, όσο και στις ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΑ, αναφορικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των προκαταβολών εξπρές, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί κάνεις.

Σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τη λήψη ενεργητικών μέτρων προστασίας από τον παγετό κι από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, προκειμένου να επιδοτήσει σχετικές επενδύσεις».

Κάλεσε, τέλος, τους παραγωγούς της Επαρχίας Αγιάς να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και να συνεχίσουν να παράγουν τα ποιοτικά προϊόντα, τα οποία έχουν κερδίσει τις εγχώριες και ξένες αγορές.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μοίρασαν τρόφιμα