Ειδήσεις

Μάξιμος: Η δημοκρατία δεν ήταν πάντα αυτονόητη!


Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, σημείωσε από έδρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα εξής:

«Νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη η υπόμνηση της σημερινής θλιβερής επετείου,της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες,το 1967, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές. Και τούτο διότι,δυστυχώς,επειδή έχουν παρέλθει πολλά χρόνια,ίσως κάποιοι θεωρούν ότι ήταν πάντοτε αυτονόητη η Δημοκρατία,η ελευθερία της έκφρασης,ο πλουραλισμός,ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επειδή με μεγάλη ευκολία τα τελευταία χρόνια αναθεματίζουμε,αφορίζουμε την μεταπολίτευση συλλήβδην -βεβαίως, υπήρξαν και λάθη και ορθώς τα στηλιτεύουμε-οφείλουμε, όμως, να υπογραμμίζουμε ότι η μεταπολίτευση ήταν και η πιο μακρά περίοδος Ειρήνης και Δημοκρατίας στη χώρα. Περίοδο κατά την οποία είχαμε και μεγάλα επιτεύγματα,όπως η ένταξη της Ελλάδος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην τότε Ε.Ο.Κ.,την νυν Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προηγούμενο άρθρο Η Κωμωδία των παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ διαδικτυακά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Το δρόμο που ενώνει τα Φάρσαλα με το Αχίλλειο αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας