Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διευθετεί ρέματα συνολικού μήκους 10 χλμ


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών. Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου  «Αποκατάσταση – – καθαρισμός – διαμόρφωση και κατασκευή  τεχνικών σε ρέματα των Τ.Κ. Πουρναρίου – Συκουρίου –  Καλοχωρίου» το οποίο χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα σε μήκος 10 χλμ σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος στο Δήμο Τεμπών και με τα έργα της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας. Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων, καθαρίζοντας ρέματα που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Τα ρέματα που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Συγκεκριμένα τα ρέματα είναι:

  • Ρέμα ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ (ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ) ο οποίος διασχίζει την Τ.Κ. Συκουρίου – Όσσας & Καλοχωρίου και καταλήγει στην αρχαία Λίμνη Νεσωνίδα συνολικού μήκους περίπου 7 χιλιόμετρων.
  • Ρέμα ΛΙΒΑΔΟΡΡΕΜΑ , βρίσκεται ανάμεσα στο Πουρνάρι και στο Συκούριο , τέμνει τον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου – Ευαγγελισμός και προβλέπεται ο καθαρισμός του ανάντι περίπου στα 800 μέτρα και κατάντη περίπου στο 1, 5 χιλιόμετρο , κυρίως στην υφισταμένη γέφυρα .
  • Ρέμα ΤΣΑΝΤΑΡΛΗ ΛΑΚΚΟΣ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 300 μέτρα και κατάντη περίπου άλλα τόσα με ιδιαίτερη έμφαση στην υφισταμένη γέφυρα
  • Ρέμα ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου στην Ελάτεια και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 700 μέτρα και κατάντη περίπου στα 400 μέτρα .
  • Ρέματα ΜΠΟΥΛΟΒΑΝΑΣ & ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΙΑΣ , βρίσκονται εντός της τοπικής κοινότητας Σπηλιάς και προβλέπεται ο καθαρισμός κυρίως από φερτά υλικά, κατασκευή αναβαθμών & συρματοκιβωτίων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων .
  • Ειδικά στην ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΝΗ ΝΕΣΣΩΝΙΔΑ , θα γίνει εκτός του καθαρισμού στην είσοδο αυτής και μερική διαμόρφωση στο εσωτερικό της λεκάνης σε σημεία που έχουν επιχωματωθεί με φερτά υλικά και εμποδίζουν την ομαλή ροή προς τον υπερχειλιστή.

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας με το ΚΕΘΕΑ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κέλλα-Παναγιωτόπουλου στο Πεντάγωνο