Ειδήσεις

Βαγενά: Θέμα επιβίωσης για τους σεισμοπαθείς λόγω του πρόσφατου παγετού


Τα σεισμόπληκτα χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας επισκέφτηκε σήμερα, 15/04/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τυρνάβου, Νίκο Γεωργάκη, τη γεωπόνο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Ελπίδα Αναστασίου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη, τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του νομού και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Γιάννη Καριπίδη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάνο.

Η Άννα Βαγενά μετέφερε στους κατοίκους την οριστικά αρνητική απάντηση, που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, σχετικά με το αίτημα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του πληθυσμού των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα συσσωρευμένα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη, μόνο στο χωριό Βλαχογιάννη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 κρούσματα covid-19, ενώ δέκα ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται και οκτώ συντοπίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Επιπλέον, οι αγρότες των περιοχών αυτών έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τον τελευταίο ισχυρό παγετό, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια και τις δενδρώδεις καλλιέργειες, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοσχερής. Οι αγρότες ζητούν να τους δοθεί άμεσα προκαταβολή για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς πολλοί από αυτούς αφού πρώτα έχασαν τα σπίτια τους, στη συνέχεια έχασαν και τη σοδειά τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Μέσα σε αυτό το ήδη επιβαρυμένο κλίμα από τη σωρεία αντικειμενικών προβλημάτων, επικρατεί επιπλέον θυμός ανάμεσα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων σχετικά με το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο πρόκειται να επιφέρει σημαντικά εμπόδια στη δυνατότητα να πωλούν οι ίδιοι οι παραγωγοί τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

Η Άννα Βαγενά διαβεβαίωσε τους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό τους – άλλωστε είναι η τρίτη φορά που η βουλευτής επισκέπτεται αυτά τα χωριά με τον σεισμό – και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους.

Προηγούμενο άρθρο Γάτες Αγκύρας... - Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Χρήστου Κέλλα για τους παγετόπληκτους