Ειδήσεις

Μάξιμος: Επίσπευση εμβολιασμού και για τους Ιατρικούς Επισκέπτες


«Όσο προχωρά το πρόγραμμα του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση του COVID-9 τόσο εγγύτερα πλησιάσουμε στην έξοδο από το τούνελ των περιορισμών που έχουμε εισέλθει για πάνω από έναν χρόνο. Σε αυτή την διαδικασία των εμβολιασμών, πολύ ορθά, προηγούνται κάποιες ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, με πρώτους τους υγειονομικούς, για ευνόητους λόγους. Θεωρώ ότι σε αυτές θα πρέπει να ενταχθούν και οι ιατρικοί επισκέπτες, καθώς για την εκτέλεση του επαγγέλματός τους, που σχετίζεται άμεσα με τις υπηρεσίες και τις δομές υγείας, πρέπει να είναι προστατευμένοι από την έκθεση στον κίνδυνο του ιού». Τα παραπάνω σημειώνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την κατάθεση Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με την οποία συνηγορεί στο αίτημα των Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας για τον εμβολιασμό τους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισυνάπτει στην Αναφορά του σχετική επιστολή του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας στην οποία αναφέρεται ότι «Το πρόγραμμα εμβολιασμού ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κατά της COVID-19 που είναι σε εξέλιξη πολύ σωστά περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Παρόλα αυτά στον κεντρικό σχεδιασμό έμεινε εκτός μόνο η επαγγελματική ομάδα των Ιατρικών Επισκεπτών που ανήκουν στα επαγγέλματα υγείας. Ως εκ τούτου οι Ιατρικοί Επισκέπτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση της εργασίας τους καθώς τους απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές υγείας και στην ασφάλεια της υγείας των ίδιων και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα οι Ιατρικοί Επισκέπτες είναι εργαζόμενοι στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης και ως εκ τούτου κυκλοφορούν εντός Νοσοκομείων και Ιατρειών για την άσκηση των καθηκόντων τους ερχόμενοι σε επαφή με το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και με ιδιώτες ιατρούς, αλλά και με ασθενείς ή πολίτες εντός των χώρων αυτών. Οι συνθήκες εργασίας τους καθιστούν την εν λόγω επαγγελματική ομάδα Υγείας, μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα εργαζομένων, που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον κίνδυνο του ιού.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα έχει γίνει ή προγραμματίζεται να γίνει ο εμβολιασμός όλων των επαγγελματικών ομάδων που ανήκουν στο χώρο της υγείας (Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, Φαρμακοποιοί και βοηθοί Ιατρών και Φαρμακοποιών, υπόλοιπο προσωπικό δομών υγείας). Επίσης αρκετές χώρες της Ευρώπης ήδη προγραμμάτισαν τον εμβολιασμό των αντίστοιχων επαγγελματικών ομάδων (π.χ. Ιταλία). Θυμίζουμε τέλος ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας της χώρας μας με σημαντικότατη συνεισφορά τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στον κρίσιμο τομέα της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων».

 

Προηγούμενο άρθρο Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των σεισμόπληκτων
Επόμενο άρθρο Δωρεάν Rapid Testes στα Αμπελάκια την Πέμπτη 15-4-2021