«Παπατόλιας και Αγοραστός να πουν την αλήθεια για τις αγροτικές επιδοτήσεις»


 Ως γνωστόν, βάσει της Συμφωνίας για την Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση, που έχει ήδη επιτευχθεί μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και θα επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες στα τέλη του τρέχοντος μηνός, εάν μια χώρα – μέλος εμφανίζει δημοσιονομικά προβλήματα (έλλειμμα άνω του 3% και χρέος άνω του 60% του ΑΕΠ) και μακροοικονομικές ανισορροπίες (δηλαδή έλλειψη ανταγωνιστικότητας που θα πιστοποιείται από διαφόρους δείκτες, π.χ. εμπορικό ισοζύγιο, πληθωρισμός, κόστος εργασίας, τιμές ακινήτων κλπ)  θα τιμωρείται με βαρύτατες οικονομικές κυρώσεις και θα υφίσταται αναστολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, τουτέστιν και των αγροτικών επιδοτήσεων.

 Συνεπώς, η Κυβέρνηση, χωρίς βεβαίως να αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει ουσιαστικά αποδεχθεί το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, προκειμένου να ικανοποιήσει την γερμανική αντίληψη περί δημοσιονομικής ορθοδοξίας.

Αγοραστός και Παπατόλιας, λοιπόν, θα πρέπει να αφήσουν τις φανφάρες, τα παχιά λόγια και τις ανυπόστατες υποσχέσεις που δίνουν στους Θεσσαλούς παραγωγούς, για να πουν, επιτέλους, στον κόσμο την αλήθεια.

Και οι δύο προκαλούν την θυμηδία, όταν ισχυρίζονται πως η νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να δημιουργήσει ένα ευοίωνο μέλλον για τους Θεσσαλούς αγρότες.

Όταν η ελληνική αγροτιά κάθεται πάνω σε νάρκες που είναι σίγουρο ότι θα σκάσουν μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών (αναστολή κοινοτικών επιδοτήσεων, νέος ΕΛΓΑ, ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ), πως είναι δυνατόν να αισιοδοξεί ο Θεσσαλός αγρότης, κ. Αγοραστέ και κ. Παπατόλια;

Οι κεχρισμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λένε διαρκώς αοριστολογίες στον κόσμο, αποφεύγοντας ή συσκοτίζοντας την οδυνηρή πραγματικότητα, που τα κόμματά τους σφυρηλάτησαν για τον Έλληνα αγρότη. Απορούμε με το ψυχικό σθένος που διαθέτουν, για να συνεχίζουν να ζητούν ανερυθρίαστα την ψήφο των Θεσσαλών αγροτών.

Ή μήπως το ψυχικό τους σθένος κατ’ ουσίαν είναι συγκεκαλυμμένος παχυδερμισμός; Εάν πάλι θεωρούν ότι εμείς, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», διαστρέφουμε την πραγματικότητα, προσκαλούμε και προκαλούμε και τους δύο σε δημόσιο διάλογο, για να ξεσκεπαστούν οι αγύρτες και οι ψεύτες.

Στην περίπτωση, όμως, που δεν ανταποκριθούν στην πρόκληση των «Ελεύθερων Θεσσαλών» διατηρούμε εμείς κάθε δικαίωμα να τους αποκαλούμε ΑΓΥΡΤΕΣ και ΨΕΥΤΕΣ.

Προηγούμενο άρθρο «ΣΗΚΩΣΑΝ» ΑΤΜ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΝ!
Επόμενο άρθρο Ημερίδα «ποιοτική κατάταξη κρέατος – παραδοσιακά ελληνικά κρεατοσκευάσματα»