Ειδήσεις

Μάξιμος: Υπομονή για να κόψουμε χωρίς άλλες απουσίες την κορδέλα τερματισμού της πανδημίας


Στα διδάγματα που εξάγονται από την πανδημία του COVID-19 αναφέρεται ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «η πανδημία του COVID-19 η οποία έχει θέσει σε δοκιμασία ολόκληρο τον πλανήτη για πάνω από ένα έτος έχει αναδείξει σε όλα τα κράτη και σε όλους τους πολίτες την μέγιστη σημασία της υγείας και της ανάγκης για την διαφύλαξή της. Το προηγούμενο διάστημα εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό, ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που νόσησαν και έγιναν καλά λόγω της νοσοκομειακής περίθαλψης την οποία δέχθηκαν, ενώ όλοι υποστήκαμε  αυστηρά περιοριστικά μέτρα, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διάδοση της πανδημίας. Σε αυτόν τον ιδιόμορφο πόλεμο ξεχώρισε ο ηρωικός αγώνας που δίνουν με αυταπάρνηση οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που νυχθημερόν στέκονται στο πλάι των ασθενών σώζοντας ζωές και δίνοντάς τους, ταυτοχρόνως, την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη που δεν μπορούσαν να έχουν από τα οικεία τους πρόσωπα».

 

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Επιπλέον, ο κυβερνητικός βουλευτής επισημαίνει ότι «φάνηκε σε όλο της το μέγεθος η σημασία που έχει το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο είναι αυτό που σηκώνει το κύριο βάρος στην παροχή των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα στις παρούσες έκτακτες ανάγκες. Ως εκ τούτου, συνιστά καθήκον της Πολιτείας η περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στήριξής τους.

Ένα ακόμη δίδαγμα που εξάγεται από την δοκιμασία της πανδημίας είναι η υποχρέωση της   συνεργασίας όλων των κρατών στο πεδίο του περιορισμού της, αλλά και στις μεθόδους αντιμετώπισής της, όπως είναι η παραγωγή και η διενέργεια εμβολίων. Σε αυτή την μάχη, επομένως, δεν θα έπρεπε να έχουν θέση οικονομικά μικροσυμφέροντα και άγονοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί».

 

Κίνδυνοι από την κόπωση…

Καθώς «η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει με την έξαρση του τρίτου κύματος της πανδημίας, αλλά και κάποια πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών», ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζει ότι «αναμφίβολα, η κόπωση είναι ένα συναίσθημα που υπάρχει στον έναν ή στον άλλον βαθμό σε κάθε πολίτη, έπειτα από πάνω από έναν χρόνο βίωσης αυτών των συνθηκών. Ωστόσο, θα ήταν τεράστιο σφάλμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες, εάν αυτό το συναίσθημα επιβαλλόταν στις αποφάσεις και στις πράξεις μας αυτή τη στιγμή. Και το λέω αυτό με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμών και κοσμοπλημμύρας που παρατηρούνται σε διάφορα αστικά κέντρα της χώρας. Είναι κρίμα συνάνθρωποί μας να περάσουν αυτήν την αγωνιώδη περιπέτεια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι, ή και να χάσουν ακόμη τη ζωή τους. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών συνεχίζεται, η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται σταδιακά και σταθερά. Με την συνεισφορά του καθενός φθάσαμε λίγο πριν το τέρμα αυτής της δοκιμασίας. Ας οπλιστούμε με λίγη υπομονή και σύνεση να κόψουμε όλοι, χωρίς καμία απουσία, την κορδέλα του τερματισμού της πανδημίας».

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς των χωριών της Αμυγδαλέας - Κουτσόχερου
Επόμενο άρθρο Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Τεμπών