Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Δήμου Κιλελέρ σε έργα οδοποιίας


????????????????????????????????????

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των οδικών υποδομών ο Δήμος Κιλελέρ προχώρησε στην υλοποίηση έργων οδοποιίας στις ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ. Πιο συγκεκριμένα προχώρησε στην ασφαλτόστρωση τμήματος 2.200 μέτρων που αφορά τη συνδετήρια οδό των οικισμών Αχιλλείου, Λοφίσκου και Μέλισσας. Αρχικά προηγήθηκε βελτίωση της οδοστρωσίας του δρόμου που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση λόγω των πλημμυρών. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Γενική Γραμματεία Συγκοινωνιακών Υποδομών) ύστερα από το χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως «πληγείσας από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Σεπτεμβρίου 2018».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που επέβλεψε την εξέλιξη του έργου, τόνισε ότι «η παρούσα μελέτη, αφορά σε αποκαταστάσεις ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων των οικισμών Αχιλλείου, Λοφίσκου και Μέλισσαςτου Δήμου Κιλελέρ.

Η κατασκευή του έργου πραγματοποιείται από τον ανάδοχο σύμφωνα με τα καλύτερα, από επιστημονικής και τεχνικής άποψης, πρότυπα και υλικά. Ο ανάδοχος εφαρμόζει τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της μελέτης που συντάχθηκε, όπως αυτές περιγράφονται στα συνημμένα τεύχη και σχέδια, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με την κατασκευή του έργου δίνονται κατά τη διάρκεια της επίβλεψης. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιορίζονται σ’ αυτά, χωματουργικές και τεχνικές εργασίες καθώς και ασφαλτικά.

Η απαιτούμενη δαπάνη εργασιών του συνολικού έργου, το οποίο περιλαμβάνει άλλες δύο ανάλογες παρεμβάσεις σε δρόμους της περιοχής, ανέρχεται σε 806.451,61 € και η δαπάνη για ΦΠΑ σε 193.548,39 €, ήτοι η συνολικά απαιτούμενη πίστωση είναι 1.000.000 €.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άριστη συνεργασία η οποία οδήγησε στην χρηματοδότησητου συγκεκριμένου έργουαπό το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Ο αντιδήμαρχος ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος δήλωσε: « Ευχαριστώ αρχικά τους δημότες μας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείχνουν προς τη δημοτική αρχή. Προπάντων όμως για την υπομονή τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων που είχαμε εξαγγείλει και υλοποιούμε μέρα με την ημέρα.  Εκφράζω επίσης την ικανοποίησή μου για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με το Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο,  το σύνολο της δημοτικής ομάδας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ η οποία με πρόγραμμα, συνέπεια και αξιοπιστία συμβάλλει στο σχεδιασμό και στην ολοκλήρωση τόσο των έργων που η δημοτική αρχή είχε αναγγείλει όσο και εκείνων που η αναγκαιότητά τους προκύπτει λόγω αστάθμητων συνθηκών, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε το έργο της οδοποιίας συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Πλατυκάμπου και Τεχνικών Έργων Γιάννης Κουκούτσης και Αλέκος Χονδρονάσιος, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Ζωιοπούλου οι πρόεδροι των ΤΚ Μέλισσας και Νίκης Απόστολος Τσέλιος και Γιώργος Τσικόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος από το Αχίλλειο Δημήτρης Αραμπατζής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή αλλά και αντισεισμική προστασία κελύφους κατασκευών
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας στο 303 ΠΕΒ με τον Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ