Ειδήσεις

Μήλα ΖΑGORIN: Πέτυχαν την υψηλότερη διάκριση στα Μεσογειακά Βραβεία Γεύσης 2021


Τα μήλα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, είναι ευρύτερα γνωστά στους καταναλωτές από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN»  και διακρίνονται κυρίως για την εξαιρετική γεύση τους, αποτέλεσμα των μικροκλιματικών συνθηκών της περιοχής. Η τραγανή και χυμώδης σάρκα τους είναι μοναδική, ενώ τα υψηλού επιπέδου ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι καλλιεργητικές και μετασυλλεκτικές τεχνικές που ακολουθεί ο Συνεταιρισμός, τα κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των καταναλωτικών επιλογών. Στο πέρασμα των χρόνων, ο Συνεταιρισμός,έχει κατοχυρώσει μια σειρά από επίσημες πιστοποιήσεις για τα προϊόντα και έχει διακριθεί στα πλαίσια διάφορων διοργανώσεων για τις γενικότερες πρακτικές της Οργάνωσης και ειδικά για την εξειδικευμένη φροντίδα των μήλων, αποτέλεσμα συστηματικής επιστημονικής προσπάθειας των στελεχών και μιας διαγενεακής παράδοσης μεταξύ των μελών στη καλλιέργεια μήλων.

Πλέον η εξαιρετική γεύση των μήλων «ZAGORIN», πιστοποιείται από τη πρόσφατη βράβευση στα πλαίσια της διοργάνωσης Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης 2021(MediterraneanTaste Awards).Τα μήλα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου και συγκεκριμένα αυτά της ποικιλίας Στάρκιν που εξετάστηκαν, κατατάχθηκαν στη πρώτη κατηγορία “Platinum”. ενώ αποτέλεσαν ένα δείγμα ενός γενικότερου συνόλου από 228 προϊόντα, από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Εξειδικευμένοι κριτές-μέλη της ομάδαςΣΕΦ«BrigateSlowFood»αξιολόγησαν τα προϊόντα. Σημαντικές προσθήκες του φετινού διαγωνισμού «MediterraneanTaste Awards 2021» είναι η διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης στο Λονδίνο και Βερολίνο από επαγγελματίες Chef, καθώς επίσης και εισαγωγή του πρωτοποριακού μοντέλου αξιολόγησης, «HybridAssessmentModel» το οποίο δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής στην διαδικασία αξιολόγησης. Συνεισέφεραν επίσης στη διαδικασία αξιολόγησης και οι Chris Taylor Head Chef at CH&CO,  Head Chef  Stuart Conibear(UK), Marco Sanna, Head Chef at Margot Restaurant Covent Garden, Mark Reynolds, Executive Head Chef Tottenham Hotspur at Levy Restaurants.Η βαθμολόγηση των δειγμάτων από τους Κριτές πραγματοποιήθηκε με ένα ολοκληρωμένο Software αξιολόγησης, παρέχοντας τη δυνατότητα τα αποτελέσματα να καταχωρούνται σε «Realtime» μορφή. Όλα τα προϊόντα που συμμετέχουν, κατατάσσονται σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες Platinum, Gold, Silver, Bronze.

Η διάκριση αυτή είναι η δεύτερη από την αρχή του έτους για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράςπου συμπληρώνει φέτος 105 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, 35 χρόνια από την εκπόνηση και κυκλοφορίαπροϊόντων με το εμπορικό σήμα ZAGORIN, 25 χρόνια από τη κατοχύρωση Π.Ο.Π. και 15 χρόνια απότην υποχρεωτική ένταξη όλων των καλλιεργειών σε καθεστώς Ολοκληρωμένη Διαχείρισης Παραγωγής, διαδικασία που πιστοποιείται σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο AGRO2 και το Διεθνές Πρότυπο GLOBALG.A.P.H «γευστική» αυτή διάκρισηαποτελεί δικαίωση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουν ως μία οντότητα, οιπαραγωγοί – μέλη, το προσωπικό και η διοίκησητου Συνεταιρισμού, με στόχο την διακίνηση μήλων ανώτερης ποιότητας.

Προηγούμενο άρθρο Τρία τροχόσπιτα παρέδωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ημέρα Φροντιστή Ατόμων με Άνοια 2021 – Μια διαδραστική διαδικτυακή συνάντηση