Ειδήσεις

Σύσκεψη Κέλλα με τη διοίκηση της ΚΤΥΠ για τα σχολικά κτίρια


Συνεργασίαγια τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Εγκέλαδο στα σχολικά κτίρια,είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τη διοίκηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ), που αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές.

Ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε στην έδρα της ΚΤΥΠ, στην Αθήνα,μετά και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, κατά την οποία επικοινώνησε με τον δ/ντα σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, ζητώντας την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος. Τόνισε, συγχρόνως,στη διοίκηση της εταιρείας την ανάγκη ανακατασκευής των σχολικών κτιρίωνπου επλήγησαν από τους σεισμούς, σημειώνοντας πως η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσεισύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια στον Νομό Λάρισας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησεμε τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ Τιμολέοντα Κατσίπο, τον δ/ντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρηκαι τους γενικούς διευθυντές ανάπτυξηςκαιέργων, Θεόδωρο ΚυριαζόπουλοκαιΧαράλαμπο Μυγδάλη, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μεταβατικής λύσης, έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές και, κατά περίπτωση, η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, ζητώντας τη μετεγκατάσταση μαθητών και εκπαιδευτικών σε χώρους πλήρως λειτουργικούς.

Η διοίκηση της ΚΤΥΠ ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος από μηχανικούς της ΚΤΥΠ σε σχολικά κτίρια που χαρακτηρίστηκαν ως «κίτρινα» από τα συνεργεία καταγραφής, ενώ τον διαβεβαίωσε πως θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχει ο φορέας, αντλώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές, προκειμένου ναανακατασκευαστούνοισχολικές μονάδες.Επίσης,υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα την τοποθέτηση λυόμενων κατασκευών.

Αποχωρώντας από την ΚΤΥΠ, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Ενημερώθηκα από τη διοίκηση της ΚΤΥΠ για τις ενέργειες, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες, προκειμένουνα εξασφαλιστούν σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Μέχρι σήμερα, ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και αξιοσημείωτη ταχύτητα στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών των σεισμών που έπληξαν τον τόπο μας. Εκτιμώ ότι και η ΚΤΥΠ,ως κατασκευαστικός φορέας του κράτους,θα δράσει αναλόγως, προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν, δίχως καθυστερήσεις και χωρίς άλλη ταλαιπωρία για την ψυχολογία των μαθητών».

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Έναν οικίσκο για τους σεισμόπληκτους στο Βλαχογιάννι παρέδωσε η ΔΕΥΑ Βέροιας