Ειδήσεις

Δ. Κιλελέρ: Η πρόταση για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας αναβαθμίζει υγειονομικά την περιοχή


Ύστερα από τα συνεχή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόταση της 5ης ΥΠΕ για την ίδρυση Πολυδύναμου Ιατρείου στη Νίκαια, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντιλαμβάνομαι προσωπικά  την αντίδραση και την ανησυχία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων αλλά και των δημοτών του όμορου Δήμου στην πρόταση που έχει καταθέσει η 5η ΥΠΕ και η οποία αφορά στην μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Ιατρείο. Γι’ αυτό, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, οφείλω να επισημάνω κι εγώ τα εξής:

Η πρόταση που έχει κατατεθεί στοχεύει αρχικά να αναβαθμίσει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους Δημότες του Δήμου Κιλελέρ με παράλληλη αποσυμφόρηση  των νοσοκομείων της Λάρισας και του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων στο οποίο σήμερα υπάγεται το ιατρείο της Νίκαιας.

Η απόφαση για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Ιατρείο δεν αφορά στη μεταφορά οργανικών θέσεων προσωπικού που υπηρετεί ήδη στο Κ.Υ. Φαρσάλων, όπως εσφαλμένα έχει κατανοηθεί, αλλά  στην προκήρυξη ΚΕΝΩΝ οργανικών θέσεων  προκειμένου να  καλυφθούν οι  αυξημένες ανάγκες του ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ Περιφερειακού Ιατρείου της Νίκαιας. Η μεταφορά και προκήρυξη αυτή δεν θα επηρεάσει με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ τη σημερινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Η σύσταση Νέου Οργανισμού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Νίκαιας, με μεταφορά οργανικών θέσεων προσωπικού, οι οποίες ΔΕΝ   καλύφθηκαν ποτέ  στο ΚΥ Φαρσάλων από την ίδρυσή του που χρονολογείται δεκαετίες πριν, είναι ο μόνος τρόπος για την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας του νεοσύστατου Ιατρείου, ιδίως ΤΩΡΑ που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid 19.

Ως Δήμος Κιλελέρ θεωρούμε απολύτως θετική την πρόταση της 5ης ΥΠΕ για ενίσχυση του ιατρείου με διοικητικό προσωπικό  και με προσωπικό άλλων ειδικοτήτων που μέχρι σήμερα παρείχαμε εμείς για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Στεκόμασταν δηλαδή αρωγοί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες λειτουργίας του χωρίς να είμαστε οι άμεσα υπεύθυνοι για τη στελέχωσή του.

Αξίζει προ πάντων να τονιστεί ότι η σύσταση του νέου οργανισμού που αφορά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας θα προκύψει, κατόπιν της πρότασης του διοικητού της 5ης ΥΠΕ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Κι αυτό γιατί η προκήρυξη νέων θέσεων χρειάζεται την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι πολύ δύσκολο να δοθεί σήμερα λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών που βιώνει η χώρα μας.

Οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Φαρσάλων  έχουν δικαίωμα στην διαρκή  παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας όλο το 24ωρο από γιατρούς και προσωπικό τα οποία  να υπηρετούν στα ιατρεία των Δήμων, ανεξαρτήτως αποστάσεως από τα νοσοκομεία του νομού που είναι δευτεροβάθμιες δομές.

Εν κατακλείδι, τονίζω με σαφήνεια ότι η υγειονομική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας δεν αποσκοπεί και σαφώς δεν θα επιφέρει καμία υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων. Αντιθέτως, θα αναβαθμίσει υγειονομικά την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κιλελέρ  και Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Φωτογραφικός διαγωνισμός Δ.Σ.Ο. για τις Αγίες Σοφίες στον κόσμο
Επόμενο άρθρο Στις πληγείσες περιοχές της Λάρισας την Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας