Ειδήσεις

Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες – Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν


Τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού και τις περιοχές που θα βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.
Νωρίτερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχαν ήδη εισηγηθεί την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία της χώρας, ανεξάρτητα με την κατηγορία που βρίσκεται η περιοχή τους, καθώς και την ένταξη άλλων εννέα περιοχών στο «βαθύ κόκκινο». Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επισήμως τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίες θα ισχύσουν έως τις 22 Μαρτίου. Πιο αναλυτικά:  «Η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, η οποία οφείλεται στις μεταλλάξεις.
Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι ισχύει και σήμερα: -Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές -Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ επιτρέπονται μόνο στην περιοχή μας -Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου, μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.
-Το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν.
-Ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.
Ανακοινώνουμε επίσης την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας στα σχολεία όλης της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν:

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από το Σάββατο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου οι εξής περιοχές:

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο 78 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Στήριξη της αγοράς και τους επόμενους μήνες ζητάει η Ο.ΕΜ.Ε.Θ.