Ειδήσεις

Κέλλας: Στο πλευρό των σεισμοπαθών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση


Έκκληση για άμεσο εμβολιασμό των σεισμοπαθών έκανε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα», καλεσμένος του Αιμίλιου Λιάτσου μαζί με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επανήλθε στο θέμα των εμβολιασμών των σεισμόπληκτων, υπογραμμίζοντας πως έχει ζητήσειαπό τον υπουργόΥγείας να εμβολιαστούνκατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα, δεδομένου ότι διαβιούν σε συνθήκες όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Κικίλιας έχει ανταποκριθεί θετικά και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Όσον αφορά τη διαχείριση των καταστροφών, ο κ. Κέλλας τόνισε ότι, από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση ήταν παρούσα μεριμνώντας για τους πληγέντες άμεσα με τη συνδρομή των αυτοδιοικητικών αρχών, του στρατού και εθελοντών, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των πληγών που προξένησε ο Εγκέλαδος. Σημείωσε, ακόμη, ότι ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις για τη «γενναία» χρηματοδότηση ανακατασκευής ή επισκευής τωνσπιτιών καθώς και τη μηνιαία επιδότηση ενοικίου των πληγέντων από 300-500€. Ειδική μνεία έκανε, επίσης, στους ιερούς ναούς που χρήζουν ανοικοδόμησης, εγκωμιάζοντας την κινητοποίηση της Εκκλησίας στο πλευρό των σεισμοπαθώνμε επικεφαλής τους Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο και Ελασσώνοςκ.κ. Χαρίτωνα.

Επιπλέον, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρόσθεσε πως ο Λαρισαϊκός λαός αναγνωρίζει τα άμεσα αντανακλαστικά και τη συμπαράσταση της Πολιτείας, διαμαρτύρεται όμως για τη μη επαρκή προβολή της καταστροφής και των αναγκών των σεισμοπαθών από τα μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ο σεισμός είχε συμβεί στην Αθήνα θα μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων, ενώ τώρα προβάλλεται ως 3ο, 8ο ακόμη και ως 12ο θέμα».

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών
Επόμενο άρθρο Δ. Λαρισαίων: Αιτήσεις για οικονομικές ενισχύσεις λόγω σεισμού