Ειδήσεις

Κέλλας: Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Νομού


Την επιστολή, που απέστειλαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας στην υπουργό Παιδείας, με αίτημα την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικής μοριοδότησης, παρέδωσε ιδιοχείρως στη Νίκη Κεραμέως, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο της, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στήριξε την επιστολή των μαθητών ζητώντας από την κ. Κεραμέως την ένταξή τους σε ειδικό ποσοστό πρόσβασης στις πανελλαδικές, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, όπως είχε αναλόγως υπογραμμίσει, τόσο στην ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους αμέσως μετά τον σεισμό, όσο καιστην υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, κατά την επίσκεψη της τελευταίας στο Δαμάσι. Ο κ. Κέλλας εξήγησε στην υπουργό ότι οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού, όχι μόνο είδαν τα σπίτια τους και δημόσια κτίρια να καταστρέφονται αλλά, εξαιτίας της μετασεισμικής δραστηριότητας και των συνθηκών στις οποίες διαβιούν, η τηλεκπαίδευση καθίσταται δυσχερής, ενώ η ψυχολογία τους είναι εύθραυστη μετά την τραυματική εμπειρία του σεισμού.

Η κ. Κεραμέως ανταποκρίθηκε θετικά στην εισήγηση του Χρήστου Κέλλα, σημειώνοντας πως, έπειτα από φυσικές καταστροφές, οι αρχές των πληγεισών περιοχών αποστέλλουν τα αιτήματά τους προς το υπουργείο Παιδείας, που εκδίδει σχετική απόφαση περί τα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε έτους εντάσσονταςτους μαθητές σε ειδικό καθεστώς πρόσβασης. Ειδικότερα, εξήγησε πως, επί του αριθμού υποψηφίων κάθε κατηγορίας (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προβλέπει ειδικό ποσοστό έως 2% των εισακτέων.

Συνδρομή του ΥΠΑΙΘ για την αποκατάσταση σεισμόπληκτων σχολείων και ιερών ναών

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημέρωσε την υπουργό για τις ζημιές που υπέστησαν τα σχολεία και οι εκκλησίες, ζητώντας τη συμβολή της στην ανοικοδόμησή τους. Ιδιαίτερα εστίασε στο δημοτικό σχολείο Δαμασίου, στο πρόσωπο του διευθυντή του οποίου αντανακλάται το απαράμιλλο θάρρος και η αγάπη με την οποία περιβάλλουν οι εκπαιδευτικοί το λειτούργημά τους, επισημαίνοντας πως όλοι οι εκπαιδευτικοί των πληγεισών περιοχών αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, διότι κατόρθωσαν να εκκενώσουν τις σχολικές μονάδες χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Συγχρόνως, ο πρ. τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκτεταμένες ζημιές, που υπήρξαν σε πολλούς ιερούς ναούς, δείχνοντας στην κ. Κεραμέως εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο Κουτσόχερου, τον Άγιο Δημήτριο Μεσοχωρίουκαι τον Άγιο Νικόλαο Τουραχάν.

Περαιτέρω, οι κ.κ. Κεραμέως και Κέλλας συζήτησαν για το νομοσχέδιο του υπουργείου, που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση για τις δομές και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, τη διαδικασία διορισμού εκπαιδευτικών καθώςκαι άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στην Ελασσόνα: Τα πρώτα αποτελέσματα
Επόμενο άρθρο Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς των χωριών της Ελασσόνας