Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι σεισμόπληκτοι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι!


«Το κράτος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από τους μεγάλους σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου. Οι συμπολίτες μας σε καμία στιγμή δεν ένοιωσαν μόνοι και αβοήθητοι. Όλες οι υπηρεσίες και οιαρμόδιοι φορείς βρέθηκαν επί τόπου, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη».Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στασεισμόπληκτα χωριά Δαμάσι Τυρνάβου,Μεσοχώρι,Αμούρι και Βλαχογιάννη Ελασσόνας του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «εκείνο που προέχει είναι ηεπίλυση του πλέον φλέγοντος προβλήματος, αυτού της στέγασης όσωνοι οικίες έχουνχαρακτηριστεί ως ακατοίκητες. Κιαυτό το στόχο εξυπηρετεί και η παρουσία του φίλου υπουργού Υποδομών ΚώσταΚαραμανλή, ο οποίος ιδίοις όμμασι διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματοςκαι πληροφορήθηκε απότους εκπροσώπους τωντοπικών φορέων αλλά καιτους κατοίκουςτην όλη κατάσταση.Είναι θετικό ότι ήδη έχουνφτάσει τα πρώτατροχόσπιτα και αναμένονται άμεσαοικίσκοι με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου που θα φιλοξενηθούν από τους οικείους δήμους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το ζήλο και την αποτελεσματικότητα τωνκλιμακίων της Γενικής ΔιεύθυνσηςΑποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που εργάζονται εντατικά για την καταγραφή των ζημιών, και ήδη έχουν γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτίρια. Ο κυβερνητικός βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η άμεση αρωγή των 600 ευρώ στους σεισμόπληκτους όσο και η επιδότηση 6.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευής θα διατεθεί με διαδικασίες φαστ τρακ. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι στους πληγέντες θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, ακόμη και αν φιλοξενούνται. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οιαποφάσεις για τηνστεγαστική συνδρομή έως 800 ευρώ το τ.μ. για την ανέγερση νέων κατοικιών ή αντίστοιχη για την επισκευή θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημαστέγασης γιατουςκατοίκους».

Στο Δαμάσι προηγήθηκε σύσκεψημε τη συμμετοχήτου ΓενικούΓραμματέαΥποδομών κ. ΓιώργουΚαραγιάννη, τουΠεριφερειάρχη Θεσσαλίαςκ. Κώστα Αγοραστούκαι τουΔημάρχουΤυρνάβουκ. Γιάννη Κόκουρα, ενώστοΜεσοχώριπραγματοποιήθηκε συνάντησημετονΔήμαρχο Ελασσόναςκ. ΝίκοΓάτσα.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών στηρίζει τους σεισμόπληκτους