Ειδήσεις

Οδηγίες του Δήμου Τεμπών μετά τον σεισμό και ενημέρωση για τα σχολεία


Για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και μαθητών η Δημοτική Αρχή Τεμπών αποφάσισε τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Τεμπών την Πέμπτη 4 Μαρτίου να παραμείνουν κλειστά.

Αύριο θα μεταβούν κλιμάκια μηχανικών του Δήμου για ελέγχους σε σχολικά και δημοτικά κτίρια.

Δήλωση του Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη

«Ήταν μία πολύ ισχυρή δόνηση. Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ο κύριος σεισμός. Έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή την ώρα μερικοί μετασεισμοί αρκετά μεγάλου μεγέθους κι αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση και μας δημιουργεί κάποια αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης.

Αν και στο δήμο μας δεν σημειώθηκαν ζημιές σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και οικίες, εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους τις επόμενες ώρες να είναι προσεκτικοί και μακριά από επικίνδυνα κτίσματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και με την πολιτική προστασία ώστε να λαμβάνουμε όποια μέτρα προστασίας του πληθυσμού απαιτηθούν.Συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας. Με βάση και τις συμβουλές των ειδικών αποφασίσαμε αύριο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου.»

 

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Οι δημότες του δήμου Τεμπών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ.: 6974416347 και 6944367356

Για τη ΔΕΥΑΤ στο τηλ: 6983062120

Επίσης θυμίζουμε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των άλλων υπηρεσιών:

Για την Αστυνομία 100

Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199

Για το ΕΚΑΒ: 166

 

Προηγούμενο άρθρο Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες ΔΔΕ Λάρισας την Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Οι μηχανικοί του ΤΕΕ-ΚΔΘ στη διάθεση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας