Ειδήσεις

Μάξιμος: Με ΣΔΙΤ το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων


Στα έργα ΣΔΙΤ αναμένεται να ενταχθεί έως τον Μάιο του 2021 με διαδικασίες φαστ τρακ από τη διυπουργική επιτροπή, το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων. Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνεργασία που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την 01.02.21 είχε εκτενή συζήτηση για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος στο θεσσαλικό κάμπο. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήγησε ότι η πόλη και η επαρχία των Φαρσάλων αντιμετωπίζουν μείζον πρόβλημα ύδρευσης, αλλά και άρδευσης. Το φράγμα της Σκοπιάς θα δώσει πνοή ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα της περιοχής και θα αποτρέψει καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά του Ιανού που έπληξαν τον φαρσαλινό κάμπο. Η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν άμεση, δίνοντας οδηγίες στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών για την δρομολόγηση όλων εκείνων ων ενεργειών, ώστε να γίνει πράξη το έργο που θα αλλάξει τη ζωή και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

 

Τα βήματα ωρίμανσης του έργου

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αρμόδιο Γραμματέα, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει άμεσα στη πρόσληψη νομικού και τεχνικού συμβούλου για το φράγμα Ενιπέα – Σκοπιάς Φαρσάλων, ώστε σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε στην ένταξή του στα έργα ΣΔΙΤ από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ έως τον Μάιο του 2021».

Ο Γιώργος Κααραγιάννης εξήγησε ότι «με τη βοήθεια των συμβούλων θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα ωρίμανσης του έργου, ώστε εξασφαλίζοντας την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων με την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), να  ολοκληρώσουμε τη διαγωνιστική διαδικασία υπογράφοντας σύμβαση με τον ανάδοχο που θα προκύψει για την έναρξη των εργασιών του έργου».

 

Σφραγίδα Μητσοτάκη στα Φάρσαλα

Ο κυβερνητικός βουλευτής μετά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η δρομολόγηση του έργου πνοής για τα Φάρσαλα, του φράγματος στην Σκοπιά, γνωστού ως φράγμα Παλιοδερλί. Το φράγμα στη Σκοπιά, ένα όνειρο ζωής για γενιές Φαρσαλινών, μετά την άμεση ανταπόκριση του πρωθυπουργού, για πρώτη φορά μπαίνει στις ράγες της υλοποίησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα και φυσικά τον φίλο υπουργό Υποδομών  Κώστα Καραμανλή για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. Θα  παρακολουθώ στενά κάθε βήμα για την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου που θα βάλει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επαρχία των Φαρσάλων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κλοπή καλωδίων με χαλκό περιμετρικά της πόλης
Επόμενο άρθρο Έργα οδικής ασφάλειας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Αγιάς