Ειδήσεις

Συνάντηση Κέλλα-Ράπτη για τις Δομές Ψυχικής Υγείας του Ν. Λάρισας


Με την υφυπουργόΥγείας,αρμόδιαγια θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, συναντήθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την ενίσχυση των Δομών ΨυχικήςΥγείας στον Νομό Λάρισας.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό πως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), ενισχύεται σημαντικά, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων σε μονάδες covid, ενώδρομολογήθηκε η ανακατασκευή-ενεργοποίηση του χώρου του θερμοκηπίου για την υλοποίηση θεραπευτικών δράσεων για τους ψυχικά ασθενείς των δύο διαμερισμάτων Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και του Ξενώνα. Στο Κέντρο υπηρετούν1 ψυχίατρος, 1 παιδοψυχίατρος,2 ειδικευόμενοιψυχίατροι, 2 ψυχολόγοι, 2 νοσηλευτές, 4 επισκέπτες υγείας, 1 κοινωνικός λειτουργός, 1 ειδική παιδαγωγός, 1 εργοθεραπευτής, 1 λογοθεραπευτής και λοιπό προσωπικό.

Για τη λειτουργία των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας, η σχετική διαδικασία έχει διεκπεραιωθεί έγκαιρα από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΓΝΛ και αναμένεται η έγκριση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, που περιλαμβάνει 8 θέσεις ειδικών επιστημόνων. Η υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσηςτης προκήρυξης.

Επιπλέον, στις 23 Φεβρουαρίου εκδόθηκε από την υφυπουργό απόφασηγια την ανασυγκρότηση των Δομών Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα (ΦΕΚ Β΄ 705 – 23.02.2021).

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τη συνεχή υποστήριξη των Δομών Ψυχικής Υγείας του Νομού και την άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Αποχωρώντας από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η προστασία της υγείας του πληθυσμού και η διαρκής ενίσχυση της λειτουργίας του Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των μονάδων ψυχικής υγείας αποτελούνπροτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Η υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη με διαβεβαίωσε ότι η οργανωτική και λειτουργική υποστήριξη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και των κινητών μονάδων του Νομού Λάρισαςείναι διασφαλισμένες. Την ευχαριστώ, όπως και τον διοικητή του ΓΝΛ, Γρηγόρη Βλαχάκη, για τη συνεργασία στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Νομού μας».

 

Προηγούμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Αμπελώνας – Ροδιά – Γόννοι