Ειδήσεις

Μάξιμος: Ανοίγουν 3 νέες εμβολιαστικές γραμμές σε Λάρισα και Ελασσόνα


Τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές ανοίγουν στη Λάρισα, προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για εμβολιασμούς κατά του covid-19 στην ηλικιακή ομάδα των 75 ετών και άνω. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Όπως έκανε γνωστό, οι τρεις επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές για τις ηλικίες των 75 ετών και άνω θα προστεθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Έτσι, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα διαθέτει πλέον 4 γραμμές από 3 που έχει σήμερα, το ΓΝΛ θα αποκτήσει 3 γραμμές από δύο που έχει σήμερα, όπως και το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου θα προστεθεί μία ακόμη στις δύο υφισταμένες. Οι νέες εμβολιαστικές γραμμές αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός της επομένης εβδομάδος και έτσι θα καταστεί δυνατόν οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Οι νέες γραμμές θα αρχίσουν να διενεργούν εμβολιασμούς από την 01.04.2021

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός είχε θέσει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στη διαδικασία εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 75 ετών, που, όπως είχε πει «αδικούν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας «για την ενεργοποίησή του, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αυξημένο ενδιαφέρον των Λαρισαίων να εμβολιασθούν και να κατακτήσουν έτσι την πολυπόθητη “ελευθερία” έναντι της πρωτόγνωρης πανδημίας που αντιμετωπίζει η υφήλιος. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι οι θεωρίες συνομωσίας για τους εμβολιασμούς, που ανεύθυνα διακινούνται στο διαδίκτυο, δεν έχουν την απήχηση που φοβόμασταν. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με σχέδιο και στοχοπροσήλωση αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση της γενιάς μας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία».

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγραμματική σύμβαση για το Σχέδιο Βόσκησης
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης