Ειδήσεις

Μάξιμος: Χάρη στην Ορθοδοξία η Σερβία διατήρησε την ταυτότητά της!


«Ο Σερβικός λαός διατήρησε ακμαία την ταυτότητά του και διαφύλαξε την πολύτιμη πνευματική κληρονομιά του, παρά τις αντιξοότητες και τις επιβουλές που δέχθηκε μέσα στους αιώνες και έως πρόσφατα ακόμα, δια μέσω της Ορθόδοξης παράδοσής του». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο .

Η επιστολή που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο της Γ.Σ. της ΔΣΟ κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, έχει ως εξής:

«Η εκλογή Σας ως ποιμενάρχη του Πατριαρχείου Σερβίας αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχισης του έργου του Μακαριστού Ποιμενάρχη Ειρηναίου που αναπαύεται εις χώρα ζώντων.

Το Πατριαρχείο Σερβίας με το πνευματικό έργο που αυτό επιτελεί είναι μία ζωντανή παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Με τη δική Σας ποιμαντική παρουσία, είμαστε βέβαιοι πως το έργο αυτό θα συνεχισθεί και θα διευρυνθεί.

Ο σερβικός λαός διατήρησε ακμαία την ταυτότητά του και διαφύλαξε την πολύτιμη πνευματική κληρονομιά του, παρά τις αντιξοότητες και τις επιβουλές που δέχθηκε μέσα στους αιώνες και έως πρόσφατα ακόμα, δια μέσω της Ορθόδοξης παράδοσής του.

Σε μια εποχή που είμαστε αντιμέτωποι με ποικίλες προκλήσεις, που απειλούν βασικές αρχές και αξίες του πολιτισμού μας, χρειαζόμαστε ταγούς με υψηλά πνευματικά και ηθικά χαρίσματα, που θα εμφυσήσουν την εμπιστοσύνη στους λαούς μας και θα δείχνουν με τον βίο τους την ορθή οδό.

Ευχόμαστε, επίσης, στις ημέρες της πατριαρχίας Σας να εδραιωθεί η ειρήνη και η δικαιοσύνη στην περιοχή, που έχει διασαλευθεί με αυθαίρετες εξωτερικές επεμβάσεις.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας με χαρά είναι έτοιμη να συμβάλλει δημιουργικά εις παν έργον αγαθόν, για την υλοποίηση του οποίου η Μακαριότητα Σας, κρίνει πως έχει ανάγκη την συμβολή μας».

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού
Επόμενο άρθρο Κοινή ανακοίνωση τριών παρατάξεων στο Δήμο Λαρισαίων