Ειδήσεις

217 νέα επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία


Διακόσιες δεκαεπτά νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε όλη τη Θεσσαλίας εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο  Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 23,5 εκατ.  ευρώ.  Πρόκειται για νέα επενδυτικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις ύψους 43,8 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, τον εκσυγχρονισμό  τουριστικών καταλυμάτων σε αγροτικές περιοχές και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Σε συνεργασία με τους προέδρους και τους εργαζομένους στις Αναπτυξιακές Εταιρίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  χρηματοδοτούμε 217 νέα επιχειρηματικά σχέδια που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 43,8 εκατομμυρίων ευρώ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια αναθεωρητική και μεταβατική εποχή, αξιοποιούμε τους πόρους του  Leader, για να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια ανθρώπων  που συνεχίζουν να  παράγουν και να δημιουργούν. Με συνολικό ποσό χρηματοδότησης 317,4 εκατ. ευρώ στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με έργα και δράσεις που δίνουν ανάσες ελπίδας για ένα δημιουργικό μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

  • Π.Ε. Λάρισας: 64 νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,96 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στο νομό Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.), οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ.
  • ΠΕ Μαγνησίας: 24 νέες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες, εντάσσονται με στο  Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με χρηματοδότηση 1,86 εκατ.  ευρώ.  Το πρόγραμμα που στην ΠΕ. Μαγνησίας και Σποράδων διαχειρίζεται  η Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου (Ε.Α.Π Α.Ε). οδηγεί σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,28 εκατ. ευρώ.
  • ΠΕ Τρικάλων: 60 νέα ιδιωτικά επενδυτικά συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,8 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στο νομό Τρικάλων διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ-Α.Ε. οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14, 67 εκατ. ευρώ.
  • Π.Ε. Καρδίτσας: 69 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,31 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πρόγραμμα που στο νομό Καρδίτσας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.)οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,11 εκατ. ευρώ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 21 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα