Ειδήσεις

Κέλλας: Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο


Για την πρόοδο των εμβολιασμών μίλησε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος του Αιμίλιου Λιάτσου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», με τον καθηγητή Πνευμονολογίαςτου Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να εξηγήσει την ηλικιακή κατηγοριοποίηση των εμβολιασμών, τόνισε ότι 9/10 εισαγωγές στις εντατικές των νοσοκομείων προέρχονται από το ηλικιακό σύνολο άνω των 60 ετών, γι’ αυτό η κυβέρνηση προγραμμάτισε τους εμβολιασμούς από τις μεγαλύτερες προς τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Επίσης, σημείωσε ότι,μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μεταμοσχευμένοι, οι υποβαλλόμενοι σε χημειοθεραπείες, οι έχοντες πνευμονολογικά προβλήματα κ.α.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg για τη βελτίωση της κατάστασηςαπό τον Απρίλιο, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός προέβη ορθά στη συγκεκριμένη εκτίμηση, δεδομένου ότι οι καθυστερήσεις, που υπήρξαν στην προμήθεια των εμβολίων εξαιτίας των φαρμακοβιομηχανιών και όχι με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται πως αντιμετωπίζονται. Συγκεκριμένα, αναμένεται σε σταθερή βάση η εισαγωγή μεγάλου αριθμού εμβολίων, που θα οδηγήσει έωςτα τέλη Μαΐουστον εμβολιασμό ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς από τον κ. Λιάτσο εάν θα είναι καλύτερη η κατάσταση το Πάσχα, εξέφρασε την ελπίδα ότι διανύουμε το τελευταίο λόκνταουν,υπογραμμίζοντας ότι, πάνω απ’ όλα, «προέχει όταν ανοίξουμενα μην ξανακλείσουμε».

Προηγούμενο άρθρο Ισχυρά αποτελέσματα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2020 με αυξημένα κέρδη κατά 3,2%
Επόμενο άρθρο Έμπρακτα στη μάχη του χιονιά ο Θανάσης Παιδής