Ειδήσεις

Με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας


Συνάντηση με τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρισας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον υπό διαβούλευση νέο εκλογικό νόμο και τις αλλαγές που προωθούνται για τις Τοπικές Κοινότητες.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες παρέδωσαν στον Λαρισαίο πολιτικό σχετικό υπόμνημα, τονίζοντας πως απαιτείται ανοιχτός διάλογος με την ηγεσία του Υπ.ΕΣ, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρισας επικεντρώθηκανστα σημαντικότερα θέματα και τα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν τις τοπικές κοινότητες, όπως:

 

  1. Συμμετοχή στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου.
  2. Αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες.
  3. Ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας.
  4. Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης.
  5. Μη κατάργηση των συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των δήμων.
  6. Διατήρηση του θεσμού των συμβουλίων άνω των 300 ατόμων σύμφωνα με τον Καλλικράτη ΑΠ 59846/21.08.2019”.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρισας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τηλεφωνικά επί μακρόν με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αναπτύσσοντας τις προτάσειςτους.

 

Ο Χρήστος Κέλλας από την πλευρά του,επεσήμανε πως “οι πρόεδροι των κοινοτήτων αποτελούν την ψυχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςκαι μεριμνούν για τις ανάγκες των συνδημοτών τους, με καταλυτική, καθημερινή παρουσία, ιδιαίτερα στα πιο απομακρυσμένα χωριά της υπαίθρου”, τονίζοντας, συγχρόνως, ότι “είναι απαραίτητο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών, για την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέρ των πολιτών”.

 

Στην συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων Λάρισας συμμετείχαν οι:Κώστας Λυγούρας, Πρόεδρος ΤΚ Φαλάνης, Στάθης Ψωμιάδης, Πρόεδρος ΤΚ Δομένικου, Νίκος Γούσιος, Πρόεδρος ΤΚ Μ.Ευυδρίου, Βασίλης Βασιλόπουλος, Πρόεδρος ΤΚ Κατωχωρίου, Αποστόλης Βογιατζής, Πρόεδρος ΤΚ Αργυροπουλίου, Δημήτρης Φωτίου, Πρόεδρος ΤΚ Συκιάς και Σπύρος Λιούρας, Πρόεδρος ΤΚ Ευαγγελισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένο στα 524 εκ. ευρώ το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε περιοχές της Λάρισας