ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΡΙΣΙΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ»


Προχωρά η αξιοποίηση των πηγών στα Βρύσια Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση της «Μελέτης κατασκευής φράγματος αναστόμωσης πηγών Βρισιών Π.Ε. Λάρισας». Η αναστόμωση των πηγών στοχεύει στην αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της περιοχής μελέτης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Το έργο θα περιλαμβάνει παράλληλα και την κατασκευή ταμιευτήρα για συσσώρευση των πηγών των Βρυσιών, προκειμένου να εμπλουτισθεί ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. Η δαπάνη της μελέτης είναι ύψους 113.301 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα εξετάσει τις υδρογεωλογικές συνθήκες και τα δεδομένα της περιοχής και θα οδηγήσει στην υπόδειξη της θέσης κατασκευής του φράγματος. «Είναι μια σημαντική μελέτη η οποία θα ωριμάσει το έργο της κατασκευής ενός απαραίτητου έργου που αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι μία ολοκληρωμένη πολιτική με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη προκειμένου να προλάβουμε περιβαλλοντικά προβλήματα που θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά η διαδικασία για την λύση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Βρυσιών Φαρσάλων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.   Αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης για να δρομολογήσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας».

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 6 μήνες. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας κ. Γιάννης Μπαλαμώτης και οι μελετητές Αν. Μαντέλας, Φ. Αργυρούλη, Ε. Γουλούλης, Β. Χαρισούλης και Ν. Χονδροδήμος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση του περιφερειάρχη σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας