Ειδήσεις

Κέλλας: Το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των ατομικών πεποιθήσεων


Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Action 24» και τον Γιώργο Πιέρρο, το γεγονός ότι οι υγειονομικοί του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου υπήρξε μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, εμβολιάστηκαν σε πολύ χαμηλό ποσοστό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη στάση των υγειονομικών-αρνητών του εμβολιασμού, τόνισε ότιοι ατομικές πεποιθήσεις είναι σεβαστές, αλλά η ιδιότητά τους τους υποχρεώνει να συμμορφώνονται με τις επιταγές της Πολιτείας και το δημόσιο συμφέρον, σημειώνοντας ότι πρέπει να σέβονται τους συναδέλφους και τους συνανθρώπους τους. Επίσης, ανέφερε πως, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε όλο τον κόσμο, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν απ’ το υγειονομικό προσωπικό.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς σχετικά με το εάν ακολουθείται κοινό θεραπευτικό σχήμα στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, παρότι εκδίδονται κατευθύνσεις από το υπουργείο, διότι οι κλινικές covidέχουν διαφορετικήεμπειρία στη διαχείριση περιστατικών. Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποσταλούν σε όλα τα νοσοκομεία οδηγίες αναφορικά με τη χορήγηση φαρμάκων σε κάθε στάδιο της θεραπείας.

Τέλος,ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε πως, με το ξεκίνημα των εμβολιασμών, το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη του κόσμου, αλλά η εμφάνιση μεταλλάξεων του κορονοϊού και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προμήθεια εμβολίων υπ’ ευθύνη των φαρμακευτικών βιομηχανιών, έχει προκαλέσει δυσθυμία και σκεπτικισμό.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δήμος Κιλελέρ: Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού