Ειδήσεις

Κέλλας: Στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων, έμφαση στην εστίαση


Για την πανδημία, την κατάσταση στην οικονομία και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, μίλησε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και την εκπομπή «η Φωνή της Ελλάδας» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ανέφερε ότι η έναρξη των εμβολιασμών έφερε αισιοδοξία και χαμόγελο στον κόσμο, όμως, παρά την καλή προετοιμασία της κυβέρνησης, η περιορισμένη εισαγωγή εμβολίων με ευθύνη των φαρμακευτικών εταιριών, σε συνδυασμό με την εμφάνιση μεταλλάξεων του ιού, προβληματίζουν και προκαλούν κόπωση στην κοινωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Κέλλας, σχετικά με την ύφεση και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πληττόμενοι κλάδοι, με αιχμή του δόρατος την εστίαση, τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, παρά τα όσα υποστηρικτικά μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση. Ωστόσο, τόνισε πως το κράτος θα συνεχίσει να ενισχύει οικονομικά όσους πλήττονται από την πανδημία,εξειδικεύοντας τα μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχήέως ότου επιτευχθεί ανοσία πληθυσμού.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην πανδημία, σημείωσε ότι παροχολογεί και αντιλογεί χωρίς να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, επισημαίνοντας πως ήταν ευτύχημα για την κυβέρνηση που είχε σχέδιο και στήριξε με δόσεις την οικονομία, τους πληττόμενους και τους ευάλωτους, αφού η πανδημία δεν σταμάτησε στο πρώτο κύμα, αλλά ακολούθησε και το δεύτερο, που ήταν πιο σφοδρό από το πρώτο, και τώρα οι επιστήμονες αναμένουν το τρίτο.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρ. τομεάρχης παιδείας της ΝΔ επισήμανε πως πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία που προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια και την επιτήρηση της τάξης, ώστε να εξαλειφθούν η ανομία και η εγκληματικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τις δυσκολίες, οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τη διπλή δοκιμασία του κορονοϊού και της ύφεσης, προσδοκώντας ότι την επόμενη μέρα θα εφαρμοστούν πολιτικές ανάπτυξης σε όλη την ΕΕ.

Προηγούμενο άρθρο Ν. Παπαγεωργίου: Το όραμα του ΤΕΕ για σύνδεση της Θεσσαλίας με τη Δυτική Πύλη προς Ευρώπη γίνεται πραγματικότητα
Επόμενο άρθρο Αγροτικούς δρόμους στη Βερδικούσια Ελασσόνας βελτιώνει η Περιφέρεια