Πρωτοσέλιδο

Υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αγιάς


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  «Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Λυκείου -ΕΠΑΛ Δήμου Αγιάς»,  προϋπολογισμού 911.400 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το έργο υλοποιείται με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει ήδη συναφθεί με τον κύριο και φορέα λειτουργίας, που είναι ο Δήμος Αγιάς.

« Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα,  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και εκσυγχρονίζουμε την κτιριακή υποδομή του Ενιαίου και  Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς αλλά και το  Γυμναστήριο του συγκροτήματος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο λειτουργικό σχολικό κτίριο, με φιλικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα. Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται σε δεκάδες σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα 54 ενεργειακών αναβαθμίσεων, συνολικού προϋπολογισμού 45,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το  πρόγραμμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων  που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Λυκείου Αγιάς

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α, με στόχο τη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την αντικατάσταση κουφωμάτων, τη θερμομόνωση τοίχων και οροφής (δωμάτων και στεγών), την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).

Τα αναμενόμενα οφέλη είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου.

Προηγούμενο άρθρο Από 1η Φεβρουαρίου η έναρξη των αιτήσεων για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο 37 νέα κρούσματα covid στη Λάρισα