Ειδήσεις

Στο Δημαρχείο της Λάρισας ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας


Για τα σημαντικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης  αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα έργων και δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας  με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργού στην Λάρισα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα πολύ καλό κλίμα στο Δημαρχείο της Λάρισας με τους κ.κ. Πέτσα και Καλογιάννη να συζητούν για τις βασικές προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΣ για το επόμενο διάστημα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά σε θεσμικά ζητήματα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θέματα αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Περιφερειών και Δήμων, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Επίσης ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στο μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο που εκτελείται στην πόλη, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για έργα που θέλει ή έχει εντάξει ο Δήμος Λαρισαίων σε προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε στην Λάρισα τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση. «Διαισθάνομαι ότι για μια κόμη φορά ο Δήμος Λαρισαίων με το Υπουργείο, θα έχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία», κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας αφού υπογράμμισε ότι «η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους τοπικούς άρχοντες που εκφράζουν τους πολίτες κάθε γωνιάς της πατρίδας», συμπλήρωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο συζητήθηκαν θεσμικά και αναπτυξιακά ζητήματα, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την ανάγκη να υπάρξει  κυβερνησιμότητα στους δήμους με μια καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε πλούσιο και φιλόδοξο το πρόγραμμα των παρεμβάσεων του Δήμου Λαρισαίων, δηλώνοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών  θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για υλοποίηση σημαντικών αλλά και ώριμων έργων.»
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης δώρισε στον κ. Πέτσα εκδόσεις του Δήμου για την πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρ. Κέλλας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Δεληγιάννης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ακόμη δύο Βιομηχανίες εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο Νέος Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας ο Καρδιτσιώτης Ευ. Φαλάρας