Ειδήσεις

Κέλλας: Σύμμαχός μας το δίκαιο και όπλο μας οι ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες


Για την πορεία των εμβολιασμών και τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην TRT και τον Σωτήρη Πολύζο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερους δείκτες σε ό,τι αφορά την πανδημία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πιστοποιείται από τους σχετικούς ευρωπαϊκούς χάρτες. Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως η διαδικασία εξελίσσεται ικανοποιητικά, παρά τα όποια μικροπροβλήματα, τα οποία επιλύονται σε καθημερινή βάση.  Σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, σημείωσε ότι, προς το παρόν, υπάρχει μόνο το εμβόλιο της Pfizer, ενώ, στη συνέχεια αναμένεται και η αδειοδότηση των εμβολίων των υπολοίπων εταιρειών, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος  στις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών εναντίον της χώρας μας, παρουσία του Γερμανού ομολόγου του που έδειξε απάθεια, στήριξε τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε η Ελλάδα να εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά της κατά του Χ. Μάας, καλώντας τον να δώσει «εξηγήσεις». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσέρχεται στις διερευνητικές, έχοντας ως σύμμαχό της το διεθνές δίκαιο και ως όπλο την ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας, αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, απάντησε πως η κυβέρνηση, απ’ την αρχή της πανδημίας, στήριξε τον ιδιωτικό τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους οικονομικά ασθενέστερους και θα συνεχίσει να λαμβάνει ευεργετικά μέτρα και να παρέχει ρευστότητα στην αγορά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι δυνατότητες της οικονομίας δεν είναι ανεξάντλητες. Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη ενότητας του πολιτικού κόσμου προς την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία δεν είναι ελληνική, ούτε βαλκανική, ούτε ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Λάρισα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Η ΝΔ εφαρμόζει την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την οποία ως αντιπολίτευση πολεμούσε